Funcţionară din Primărie, condamnată pentru şpăgi grase! Petronela Susan, „executată” pentru luare de mită! FOTO (EXCLUSIV)

1388
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan

@ O funcţionară din Primărie a fost condamnată pentru şpăgi grase @ Astfel, Petronela Susan a fost pedepsită acuzată pentru luare de mită

O funcţionară din Primărie a fost pedepsită pentru şpăgi grase! Aşadar, Petronela Susan a fost condamnată pentru luare de mită.

„Instanta o condamna pe inculpata Susan Petronela la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale). Dispune ca inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, fie în cadrul unei instituţii aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, fie în cadrul unei instituţii aflate în subordinea Direcţiei Exploatare Patrimoniu Iaşi, instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune ca urmare a evaluării efectuate. Dispune confiscarea specială de la inculpata Susan Petronela a sumei de 500 de euro”, au afirmat joi, 3 august 2023, judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi.

 

Funcţionara din Primărie, acuzată pentru şpăgi grase!

Demn de remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Amintim ca, in luna februarie, Petronela Susan a intrat în vizorul anchetatorilor. Asta, după ce fosta funcţionară din Primăria Municipiului Iaşi şi actuala funcţionară din Primăria Comunei Rediu a fost reţinută pentru mită.

„Pe 7 februarie 2023, lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a unei persoane din cadrul Primăriei Comunei Rediu, după ce a primit de la o persoană, martor denunţător în cauză, suma de 2.500 de lei, în scopul eliberării unei autorizaţii de construire.

Cu ocazia percheziţiei efectuate în biroul persoanei în cauză, au fost identificate şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, alte sume de bani şi înscrisuri. În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată”, au precizat anchetatorii ieşeni.

Petronela Susan, săltată după un denunţ

Oamenii legii au mai spus că, la intervale diferite de timp, în calitate de funcţionar (inspector) în cadrul Primăriei Comunei Rediu, Petronela Susan ar fi primit în luna iulie 2022 suma de 500 de euro, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pe numele a două persoane.

„De asemenea, în ianuarie 2023, aceasta a primit de la martorul denunțător suma de 2.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra primarului Comunei Rediu (Ciprian Grosu – n.r.) şi că va interveni pentru a-l determina să semneze autorizaţia în cauză”, au încheiat anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.