Gafă de proporții a DNA! A făcut publice probe dintr-un dosar nefinalizat

1907
probe carate dosar penal
probe carate dosar penal

@ În condițiile în care urmărirea penală nu este publică, DNA Iași a depus la dosarul civil în care se judecă ci fostul politist Florin Costan, interceptări telefonice dintr-un dosar penal nefinalizat @ Este vorba despre celebrul dosar ‘’Mafia de la RAR’’, dosar in care s-au făcut perchezitii in aprilie 2021, cercetarile nefiind finalizate nici pana astazi @ Interceptarile au fost depuse la dosar cu aprobarea procurorului sef al DNA București, Nicu Bologa care a semnat întâmpinarea depusa la dosarul in care acest parchet se judeca cu Florin Bologa @ Divulgarea acestor probe reprezinta compromitarea unui dosar de coruptie in conditiile in care persoanele cercetare pot invoca incalcarea unor drepturi printre care cel la un proces echitabil sau la viata privata

Din dorința de a câștiga un proces civil în care se judecă cu un fost polițist care denunțat faptul că la Iași procurorii se ocupa mai mult cu amantlâcuri decat cu prinderea coruptilor, DNA Iași a decis sa compromita un dosar aflat in cercetare. Astfel, în dosarul civil (vezi aici) în care se judeca cu fostul ofiter de politie judiciara, DNA Iasi a depus alături de întâmpinare și interceptarile telefonice din dosarul ‘’Mafia de la RAR’’, dosar care in care mai multi angajati de la Registrul Auto si patroni de service-uri auto sunt cercetati ca au luat mita pentru a aviza favorabil inspectii periodice ale unor vehicule defecte. Asta in conditiile in care dosarul are ca obiect o contestatie depusa de Florin Costan impotriva unor acte de evaluare a activitatii sale profesionale. Cu avizul sefului DNA, Nicu Bologa, cel care a semnat intampinarea depusa la dosar, structura ieseana anticoruptie a depus la dosar niste interceptari telefonice, discutii intre persoanele cercetate. Conform Codului de procedura penala toate actele efectuate in cursul urmaririi penale sunt secrete pana la finalizarea cercetarilor, in cazul in care in final se intocmeste un rechizitoriu.

Tribunalul: ‘’nu sunt publice’’

Am formulat cerere de studiu a dosarului 1581/99/2022, solicitare care de regula se aproba fara problem. Reprezentantii Tribunalului ne-au transmis insa ca acest dosar contine o parte nepublica si anume niste interceptari telefonice dintr-un dosar penal. După cum spuneam mai sus, aceste interceptari sunt nepublice numai in cazul in care urmarirea penala nu s-a finalizat cu un rechizitoriu. De unde au știut judecătorii de la Tribunal ca in acest caz urmarirea penala nu este finalizata? Ori, DNA le-a depus la dosar iar Tribubalul le-a trimis prin Poștă partilor implicate, in acest caz lui Florin Costan si avocatilor. Prin urmare sunt nepublice dar acestea pot intra în ‘’circuitul civil’’ adica pot fi vazute intamplator de rudele partilor, de avocatii procesului civil etc?

Costan: ‘’Au făcut-o din razbunare’’

DNA a depus la dosar aceste interceptari in incercarea de a arata ca Florin Costan nu a transcris la timp niste convorbiri si de aceea calificativul profesional inferior pe care l-a primit. „Da, am primit prin Poșta romana întâmpinarea la care erau atașate multe procese-verbale de redare dintr-un dosar în care am lucrat! În fapt ele au fost depuse în copie de către procurorul Irina Perjoiu la evaluarea anuala și ulterior înaintate de către dansa și procurorul șef Cristina Chiriac la DNA București și Tribunalului Iasi. Acele documente conțin corecturi infime, fără relevanta, prin care Perjoiu a vrut sa arate ce slab pregătit eram de nu țineam minte pe de rost un număr de tel !! Nu îmi vine sa cred cum, pentru răzbunare, nu au realizat ca este grav ceea ce au făcut și ca au ajuns astfel de probe dintr un dosar la o cauza de contencios! Nu vreau sa fac rău nimănui, mai puțin domnul Bologa care a întocmit întâmpinarea,  dar trebuie sa înțeleagă toată lumea ce pregătire și corectitidine au cei care m au evaluat și pentru ca cineva sa constate asta, am fost nevoit sa fac sesizate la Inspecția judiciara!” Eu dacă as fi făcut aceeași gafa, eram încadrat la divulgarea de secrete și arestat în secunda unu, dânsele sunt convins ca nu vor avea de suferit cel putin  pe linie penala! Este cunoscut cum se apara unii pe altii’’, a spus Florin Costan.

Divulgarea acestor probe reprezinta compromitarea unui dosar de coruptie in conditiile in care persoanele cercetare pot invoca incalcarea unor drepturi printre care cel la un proces echitabil sau la viata privata.

Amantlâc cu procurora, abuz și incompetență la DNA Iași. Un polițist anticoruptie a făcut un denunț bombă

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.