Gest incredibil făcut de miliardarul Zămosteanu după ce a ieșit din arest. I-a iertat pe hoții care l-au prădat

4212
montaj Zamosteanu si blocul cnstruit de pe strada Moara de Foc, nr.29+33
montaj Zamosteanu si blocul cnstruit de pe strada Moara de Foc, nr.29+33

@ Trei hoți au intrat intr-o noapte pe proprietatea „Regelui Imobiliarelor din Iasi” si au furat bunuri in valoare de 26.980 lei @ Cei trei hoți nu au mai  ajuns la inchisoare deoarece Cristin Zămosteanu i-a iertat

Trei barbati recidiviști cui vârste cuprinse intre 34-36 de ani, casatoriți si cu copii minori in intretinere nu au ajuns la inchisoare doar pentru ca au fost iertati de miliardarul  Cristin Zamosteanu. Astfel, Ovidiu Corneliu Sofianu,  Andrei Bogdan Marcu si Marian Liviu Lungu au patruns in noaptea in noaptea de 26/27.10.2020, pe o proprietatea a SC MCHIM SRL patronata de Cristin Zamosteanu si au furat  mai multe role de membrană izolație exterioară in valoare de 26.980 lei. La scurt timp dupa aceea, in noiembrie 2020 acestia au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de furt. Judecatorii au inceput judecarea procesului dar cu cateva termene inainte de pronuntarea sentintei au avut surpriza sa constate ca Zamosteanu i-a iertat pe cei trei. „La data de 07.12.2020, inculpații au depus la dosarul cauzei declarația nr. 7214 din 04.12.2020, autentificată de către notar public prin care Societatea “M.Chim” S.R.L. Iași, prin administrator Zămosteanu Cristin a arătat că se împacă cu inculpații și nu solicită tragerea acestora la răspundere penală cu privire la infracțiunea ce face obiectul prezentei cauze, precum și faptul că inculpații au remis mandatarului reprezentantului legal al societății suma de 8.000 lei, sumă ce reprezintă prejudiciul integral suferit, astfel că nu mai are nicio pretenție, de niciun fel, cu privire la prejudiciul anterior invocat”, au constatat judecatorii ieseni (vezi aici).

Pentru ca in situatia lor, impacarea a inlaturat raspunderea penala judecatorii au dispus incetarea procesului penal in cazul celor trei barbati trimisi in judecata pentru furt. Gestul lui Zamosteanu de a-i ierta pe cei trei a venit la mai de patru luni dupa ce, la randul sau afceristul a fost eliberat de judecatori din arestul preventiv dispus in cazul sau in dosarul de evaziune fiscala in care este cercetat si astazi de DIICOT Iasi. Zamosteanu a fost arestat trei luni intr-un dosar de evaziune in care DIICOT Iasi a sustinut ca prejudiciul se ridica la 12 milioane euro. Mai multe detalii am prezentat in articolul cu titlul „Regele Imobiliarelor din Iasi, Cristin Zamosteanu retinut de procurorii DIICOT. Gaura: 12 milioane euro„.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.