Update! Rasturnare de situatie. Interlopul Talaba ramane in arest

3386
Un barbat cu un cutit in mana
Un barbat cu un cutit in mana

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi au anulat aseara decizia Tribunalului din data de 21 ianuarie privind eliberarea din arest a interlopului Constantin Holban (Talaba) @ Revocarea eliberarii a fost decisa ca urmare a unei contestatii depuse de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi @ „Admite contestaţia formulată de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi, impotriva încheierii de şedinţă din 21.01.2019, pronunţată de Tribunalului Iasi, pe care o desfiinţează în tot şi, rejudecând: În baza art. 362 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul HOLBAN CONSTANTIN RADU (FOST TALABĂ), măsură preventivă pe care o menţine”, au decis magistratii Curtii de Apel

Stirea initiala:

Incredibil. Interlopul care a injunghiat un politist in fata la Spiridon a scapat de arest. Talaba a ajuns acasa

@ La un an dupa ce a atacat un politist cu sabia Constantin Holban, fost Talaba, a fost scos din arestul Politiei si plasat in arest la domiciliu @ Procurorii au contestat decizia judecatorilor @ In urma cu un an, dupa un conflict izbucnit noaptea in clubul Skin, Talaba l-a urmarit pe politistul Iulian Dumitras si l-a taiat cu un cutit in fata Spitalului Spiridon, in timp ce omul Legii se ducea sa-si trateze ranile suferite in Club

Pana si procurorii ieseni de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au fost suprinsi de aceasta decizie. Constantin Holban (fost Talaba) interlopul care a agresat in urma cu un an un politist in Clubul Skin dupa care s-a dus dupa el pana la Spitalul Sfantul Spiridon cu intentia de a-l ucide a fost eliberat din arestul Politiei si plasat in arest la domiciliu. „Inlocuieste masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, începand cu data ramanerii definitive a prezentei încheieri. Pune in vedere inculpatului Holban Constantin Radu (fost Talaba) sa nu comunice cu persoana vatamata Dumitras Dorel Iulian si nici cu martorii direct sau indirect, pe nicio cale”, au decis pe data de 21 ianuarie a.c judecatorii de la Tribunal.
Procurorii ieseni de la Tribunal au contestat aceasta decizie. Aceasta contestatie se va judeca maine pe 25 ianuarie.

A vrut sa-l omoare pe politist

Victima lui Talaba este Iulian Dumitras, un politist campion la Karate, membru al Brigazii Speciale a Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. In noapte zilei de 28 ianuarie 2018, Iulian Dumitras a mers cu o prietena sa petreaca in Clubul Skin. Acolo a fost agresat de Talaba si de prietenul sau un personaj poreclit Skelet cu numele real Constantin Grigoriu. Politistul si-a folosit aptitudinile de karatist pentru a-i pune la punct pe cei doi. Ranit profund in orgoliu Talaba l-a urmarit pe politist pana la Spitalul Sfantul Spiridon acolo unde se dusese sa-si trateze ranile capatate in Club in timpul altercatiei avute cu cei doi. Cei doi s-au intalnit in fata spitalului. Dumitras era insotit si de prietena sa Anastasia C. Talaba a lovit-o pe tanara cu pumnul si a pus-o la pamant iar pe politist l-a atacat cu un cutit, cu intentia de a-l ucide. De aceea Talaba a fost trimis in judecata in primul rand pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor. „Prin rechizitoriul din data de 20.02.2018 Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului Holban Constantin Radu (fost Talaba) pentru savarsirea infracţiunii de tentativa de omor, prevazuta de art. 32 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal, constand in aceea ca, in dimineaţa zilei de 28.01.2018, in jurul orei 04.30, s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon”, unde victima Dumitras Dorel Iulian se prezentase pentru a-i fi acordate ingrijiri medicale ca urmare a unei vatamari anterioare, suferite intr-un club din municipiul Iasi, si, in intervalul orar 04.40-04.50, pe strada Nicolae Balcescu, in apropierea barierei de la intrarea in spital, i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect taietor-inţepator persoanei vatamate Dumitras Dorel Iulian, in zona temporala stanga, victima suferind un politraumatism cranio-facial obiectivat prin echimoze, plagi, tumefacţie, hemoragie subconjunctivala, hemotimpan, fractura temporala stanga cu pneumoencefalie, traumatism toracic obiectivat prin excoriaţie si un traumatism al membrului superior stang obiectivat prin plaga injunghiata”, au aratat procurorii intr-un comunicat de presa remis presei in ziua in care l-au trimis in judecata pe Talaba.
Acesta a mai fost trimis de asemenea in judecata intr-un alt dosar in care este judecat de aceasta data la Judecatoria Iasi, impreuna cu alti complici pentru savarsirea infractiunilor de lovire si alte violente si tulburarea linistii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.