Iulian Dascalu a anuntat astazi o investitie de 120 milioane euro. Palas se dubleaza

1374
Iulian Dascalu-in spate utilaje Build Corp
Iulian Dascalu-in spate utilaje Build Corp

@ Cel mai prosper om de afaceri din Iasi, Iulian Dascalu a organizat astazi o conferinta de presa in cadrul careia a anuntat demararea investitiilor din zona strazii Sfantu Andrei, proiecte de regenerare urbana care practic vor duce la dublarea actualului Ansamblu Palas @ Astazi a fost anuntata demararea lucrarilor la Campus Palas la intersectia strazilor Iancu Bacalu cu Sfantul Andrei,  cladire de birouri de peste 60.000 mp valoarea investitiei fiind de peste 120 milioane euro

Omul de afaceri Iulian Dascalu a anuntat astazi personal in prezenta unor autoritati locale demararea lucrarilor la proiectele pe care grupul sau de firme le vor dezvolta in zona strazii Sfantul Andrei, investitii care practice vor duce la dublarea Ansamblului Palas. Practic strada Palat va deveni artera central in Ansamblul Palas. Iulian Dascalu a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca proiectul demareaza cu inceperea lucrarilor la Palas Campus, o cladire de birouri complexa de 60.000 mp, investitie in valoare de cel putin 120 milioane euro. ‘’Ne dorim ca proiectele noastre să aducă în continuare plus-valoare comunității, atât din punct de vedere economic, cât și social. Avem încredere că, așa cum s-a întâmplat și în cei 8 ani de la inaugurarea ansamblului Palas, noua dezvoltare de regenerare urbană va continua să genereze oportunități pentru evoluția Iașului și să îl impună drept un oraș competitiv. Viziunea noastră este de a realiza mai mult decât clădiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi și atracții pentru comunitate, dar și cu un aport major în modernizarea infrastructurii orașului”, a spus Iulian Dascalu.

Palas Campus devine astfel este cea mai amplă investiție lansată în Iași în actualul context economico-social și cea mai mare de după inaugurarea din 2012 a Ansamblului Palas.

Iulian Dascalu a mai aratat ca investiția va fi finalizată în 2022, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcției și peste 5.000, după inaugurare. Totodată, în timpul lucrărilor,  a adaugat omul de afaceri contribuțiile directe la bugetul statului vor fi de peste 1,3 milioane de euro prin taxe, autorizații, avize etc., iar valoarea impozitelor pe proprietate anuale în operare este estimată la peste 700.000 de euro.

Campus de business

Cu o suprafață construită de peste 86.000 mp, Palas Campus va fi desfășurat pe orizontală și va avea șase corpuri, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje. Corpurile sunt proiectate cu înălțimi diferite, care pot ajunge până la maximum șase etaje, în concordanță cu silueta urbană și respectarea unghiurilor de vizibilitate. Totodată, două niveluri subterane vor fi alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri. Compania Iulius a mai anuntat ca acest campusul este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, va include spații de tip coworking în aer liber în premieră pentru regiune, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical, dar și o zonă de servicii, care să faciliteze promovarea producătorilor locali. Proiectul este construit cu respectarea principiilor celor mai ridicate standarde de sustenabilitate aplicabile clădirilor verzi și va beneficia de implementarea celor mai înalte tehnologii, pentru un confort sporit și eficiența costurilor de operare. Totodată, va dispune de șase vestiare dotate cu dușuri, pentru cei care se deplasează cu mijloace alternative de transport. Conectivitatea campusului în interior va fi asigurată de 22 de lifturi și noduri de legătură pietonală, gândite ca zone de relaxare.

O noua strada

 Reprezentantii primariei dar si Iulian Dascalu au precizat ca in zona va fi realizata o noua strada. În această etapă, valoarea investițiilor în lucrările de modernizare a traficului se ridică la peste 1,62 milioane de euro. Mai exact, va fi realizată o nouă arteră de circulație, care va conecta două mari bulevarde centrale (Bulevardul Anastasie Panu și Bulevardul Regele Ferdinand I al României), iar alte cinci străzi adiacente vor fi lărgite şi modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu). În total, aproape 10.000 mp de lucrări de asfaltare și 5.500 mp de trotuare. Totodată, va fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri, o investiție de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea celei din ansamblul Palas cu încă 625 de spații și va face ca, în centrul orașului, comunitatea să beneficieze de 3.200 locuri de garare.

Un nou hub social – parc, piațete și zone de relaxare

Palas Campus va include și o componentă „green” de peste 4.500 mp, o investiție de peste 1,4 milioane de euro în noi spații verzi, care vor include alei pietonale, arbori şi plante variate, dar și spații de recreere. De amenajarea lor se va ocupa aceeaşi echipă internațională de peisagiști care a proiectat parcurile din Palas Iași și Iulius Town Timișoara.

Într-o etapă ulterioară, pentru restul amplasamentului din zonă, compania Iulius va susține organizarea unui concurs internațional de urbanism și arhitectură, a cărui soluție privind o nouă clădire de birouri va fi integrată în proiect.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.