La cine apelezi pentru a te șterge din Biroul de Credit?

237
biroul de credit
biroul de credit

Pentru o bună gestionare a acordării creditelor există Biroul de Credit care ajută la verificarea atentă și reală a solicitanților de împrumuturi în vederea stabilirii eligibilității acestora.

Ce este Biroul de Credite?

Biroul de Credit reprezintă o entitate de drept civil care administrează o bază de date ce conține informații importante în procesul de creditare. Aceasta prelucrează și colectează informații împreună cu alte instituții financiare. El are două scopuri principale, și anume reducerea riscului de credit și asigurarea creditării responsabile, împiedicând creditările simultane. Informațiile care există în baza de date a Biroului de Credit despre persoanele care intenționează să acceseze un credit sunt datele de identificare, date despre angajatorul acestora, acțiunea care urmează să se facă, și chiar câte instituții care colaborează cu Biroul de Credit au căutat informații despre tine.

Cum te afectează înregistrarea în Biroul de Credit

Înregistrarea ta în Biroul de Credit nu poate fi făcută decât în urma uneia dintre următoarele situații: ai un credit pentru care ai întârziat achitarea ratei cu mai mult de o lună, ai comis fraudă sau infracțiune care s-au soldat cu hotărâri judecătorești sau nu ai informat în mod real instituția financiară la solicitarea unui credit. În acest caz, înregistrarea ta în biroul de credit te poate influența negativ la solicitarea unui nou credit, deoarece nu ai credibilitatea necesară pentru ca o instituție bancară să iți acorde acest împrumut.

Cât timp rămâi în Biroul de Credit?

Situația unei persoane înregistrată în Biroul de Credit rămâne acolo timp de aproximativ 4 ani, deci nu este suficient să îți „repari” greșeala pentru a ți se șterge istoricul, ci aceasta te va urmări pentru perioade mai lungi de timp. Trebuie să știi însă că datele despre tine înregistrate în Biroul de Credit pot fi și pozitive, și anume comportamentul tău cu privire la efectuarea plăților.

Procedura de ștergere din Biroul de Credit în mod gratuit

Este posibil să ți se șteargă istoricul din baza de date a Biroului de Credit, iar asta se face în primă fază contactând instituția financiară care te-a înscris. Aceasta poate face demersurile necesare pentru ca tu să obții ștergerea din Biroul de Credit, însă acest lucru se poate realiza doar după achitarea ultimei rate și a penalizărilor impuse. Ștergerea în mod gratuit se poate face doar de către instituția financiară care a introdus datele tale acolo. Firmele care se ocupă cu astfel de activității vor face ștergerea în baza unei taxe, iar reușita nu este garantată.

Deschiderea unui cont online în Biroul de Credit

În momentul în care soliciți un credit, ajungi în biroul de credit fie cu informații pozitive fie cu informații negative. Poți solicita un nou credit chiar dacă nu au trecut cei 4 ani de la momentul înregistrării tale în Biroul de Credit, iar în funcție de scorul FICO pe care îl obții poți fi acceptat sau nu pentru noul credit, implicit cu noi informații în Biroul de Credit.

Motive invocate pentru ștergere istoric din Biroul de Credit

Cele mai des invocate motive pentru ștergerea din Biroul de Credit sunt accesarea unui nou credit care poate fi influențată, și din păcate nu pozitiv, de către informațiile care există despre tine deja în sistem. Astfel că se solicită ștergerea informațiilor pe motiv că penalizările și întârzierile au fost achitate.

Cum se face cererea pentru ștergerea din Biroul de Credit?

Cererea pentru ștergerea datelor din Biroul de Credit se face către instituția financiară care a introdus datele tale colo.

Este posibilă ștergerea informațiilor negative?

Este posibilă, doar daca instituția care v-a raportat solicită în baza cererii dvs. ștergerea informațiilor negative, întru-cât nu îi aduce nici un beneficiu existența dvs. acolo, având în vedere că ați achitat restanțele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.