La Cozmesti primarul Baltag vrea sa-si astupe ilegalitatile dand vina pe ”greaua mostenire”

1249
Valeriu Enciu si Petrica Baltag
Valeriu Enciu si Petrica Baltag, primari Cozmesti

@ In comuna Cozmesti, judetul Iasi, actualul primar Petrica Baltag l-a dat in judecata pe fostul primar Valeriu Enciu pentru a recupera de la acesta din urma suma de 13.260 lei despre care sustine ca ar fi fost platita ilegal unei firme @ Instanta a respins insa cererea dupa ce a vazut ca firma a incasat cei mai multi bani de fapt de la Petrica Baltag si nu de la Enciu

Cascadorii Rasului in comuna Cozmesti, judetul Iasi unde actualul primar Petrica Baltag ar vrea sa-si rezolve neregulile punandu-le in carca fostului primar Valeriu Enciu desi stie foarte bine ca au fost facute in actualul mandat. Astfel, Petrica Baltag l-a dat in judecata  pe fostul primar Valeriu Enciu  pentru  a recupera de la acesta suma de  13.260 lei, bani pe care i-ar fi platit ilegal catre PFA Codreanu Vasile Emilian, o entitate juridica care in baza unui contract incheiat in 2014 trebuia sa acorde Primariei Cozmesti privind acordarea de ”activități de consultantă economico-financiară, fiscală si de analiză”. Intre Primaria Cozmesti si PFA Codreanu Vasile Emilian contractul a fost semnat in 2014 dar  a fost prelungit in 2016. PFA Codreanu Vasile Emilian a incasat de la Primaria Cozmesti suma de 13.260 lei. In anul 2017 Curtea de Conturi a verificat Primaria Cozmesti si a dispus recuperarea sumei de 13.260 lei de la PFA Codreanu Vasile Emilian pe motivul ca nu s-a facut dovada prestarii serviciilor catre Primaria Cozmesti. Adica, PFA Codreanu Vasile Emilian a incasat banii degeaba, fara sa presteze serviciile de consultanta promise. Vrand sa puna in aplicare decizia Curtii de Conturi, actualul primar Petrica Baltag l-a dat in judecata pe Valeriu Enciu sa recupereze de la acesta toti banii. Asta in conditiile in care cea mai mare parte din bani a fost platita de Petrica Baltag si nu de Enciu.

Baltag are de platit mai mult decat Enciu

Astfel, din suma totala de 13.620 lei achitata catre PFA Codreanu Vasile Emilian, Petrica Baltag a platit 8.840 lei iar Valeriu Enciu a achitat numai 4.420 lei. In aceste conditii, in urma actiunii in justitie deschise de Baltag, instanta a considerat ca Valeriu Enciu trebuie sa achite numai 4.420 lei adica cat a platit. „Față de dispozițiile legale evocate și de considerentele reținute anterior, instanța reține că acțiunea în angajarea răspunderii patrimoniale a pârâtului Enciu Vasile și recuperarea doar a prejudiciului în valoare de 4.420 lei este întemeiată și se impune a fi admisă în parte”, au aratat judecatorii.

Instanta considera ca suma de 13.260 lei este prejudiciu iar Enciu trebuie sa acopere numai 4.420 lei. Pe cale de consecinta Petrica Baltag ar trebui sa achite Primariei Cozmesti 8.840 lei. Cu siguranta la urmatorul control Curtea de Conturi va dispune ca si Baltag sa achite partea sa, 8.840 lei. Enciu a fost primar la Cozmesti mai multe mandate pana  in 2016 cand alegerile au fost castigate de Baltag. La Cozmesti are loc anual un Festival al Fanfarelor. Asta deoarece in comuna Cozmesti se afla unele dintre cele mai celebre fanfare din Romania.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.