La Deleni, Prigoreanu isi ridica pensiunea in secret, cu firme abonate la banii primariei

5473

@ Lucrarile la pensiunea familiei primarului comunei Deleni, judetul Iasi, Dumitru Priogoreanu lucrarile au demarat in mare secret @ Placuta de identificare a constructiei cea  obligatorie, pe care scrie ca beneficiar este Radu Prigoreanu nu este pusa la vedere la marginea drumului asa cum prevede Legea ci se afla in spatele  unui boschete greu de observat @ Un motiv in plus pentru care Prigoreanu se ascunde este faptul ca pensiunea este ridicata de doua firme abonate la contracte cu Primaria Deleni si anume Pro Consulting Expert SRL si Enadu General Beton SRL

 

Familia primarului Dumitru Prigoreanu de la Deleni a inceput recent lucrarile la pensiunea pe care o ridica cu fonduri europene in valoare de 200.000 euro. Intr-o editie anterioara, in articolul cu titlul ‘’La Deleni baiatul primarului a ras toate fondurile europene. Noua nomenclatura de la tara’’, am aratat ca baiatul primarului din Deleni, Radu Prigoreanu a obtinut toti banii europeni alocati comunei in anul 2018 pentru astfel de proiecte, prin intermediul GAL Colinele Moldovei, organizatie condusa printre altii si de Dumitru Prigoreanu.  Primarul din Deleni nu ar fi vrut ca lucrarile sa demareze inainte de alegeri fiindu-I frica de ‘’gura lumii’’. Nu au avut ce face pentru ca ar fi pierdut finantarea daca mai intarziau mult si, recent au si turnat fundatia. Pensiunea se ridica pe partea stanga a drumului care intra in Deleni dinspre Harlau chiar langa Biserica din Maxut. Calea de acces catre pensiune este aceiasi care duce catre Conacul Polizu. Desi este intr-o zona vizibila, Prigoreanu a facut tot posibilul ca lumea sa nu afle ca ceea ce se construieste aici este pensiunea familiei sale, pentru ca lumea sa-l creada in continuare sarac si cinstit. Astfel, placuta de identificare a investitiei, cea obligatorie prin Lege pe care scrie numele beneficiarului, nr.autorizatiei, firma care a facut proiectul si cea care executa lucrarea nu a fost pusa la vedere. In mod normal aceasta se pune la marginea santierului catre principal cale de acces pentru ca lumea sa se poate informa. Ori Prigoreanu a pus placuta de identificare in spatele unui boschete langa gardul bisericii din Maxut. Evident din strada nu se vede ce scrie. Ar trebui sa strabati tot campul sa te duci sa te informezi. Nu mai este nevoie acum pentru ca i-am facut fotografii pe care le punem la dispozitia publicului prin intermediul acestui articol.

Construieste cu firmele de casa

 

 

Un alt motiv pentru care Prigoreanu a ascuns placuta ar putea fi faptul ca pensiunea de 200.000 euro este ridicata cu ajutorul a doua firme care au incheiat contracte cu primaria, fiind vorba despre un conflict clar de interese. Astfel, proiectul a fost realizat de firma Pro Consulting Expert SRL o firma care in ultimii ani a realizat lucrari de proiectare si consultanta pentru obiective ale Primariei Deleni. Mai departe, pensiunea este construita de si Enadu General Beton SRL firma care a incheiat recent un contract in valoare de 994.400,45 lei pentru construirea unui centru de tip after-school. Deci, cele doua firme incaseaza bani de ;a primarie si in acelasi timp ridica si pensiunea primarului.

Comuna ramane in glod

In timp ce averea familiei primarului creste infrastructura comunei lasa mult de dorit. In ultimele mandate Prigoreanu nu a avut realizari notabile. Si astazi cetatenii protesteaza pe site-urile de socializare fata de calitatea proasta a drumurilor din comuna, drumuri ramase in glod. De altfel, prezentam poze cu drumurile ramase in glod, realizate chiar de locuitorii din Deleni.

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.