Un cunoscut afacerist din Iasi aduce acuzatii de malpraxis la Cardiologie. „Mi-a spart inima”

8341

@ Cunoscutul om de afaceri iesean Petru Vieru a depus o plangere de malpraxis impotriva unui medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof.Dr.George  I.M Georgescu @ Asta deoarece in timpul  unei operatii de montare a unui stimulator cardiac inima sa a fost strapunsa de un electrod aflat sub sarcina electrica @ „Am fost operat  de doctorita Dora Astratinei care era sa ma omoare. Mi-a gaurit pur si simplu inima. Am fost la 7 minute de moarte. Noroc ca ceilalti medici si-au dat seama ca ceva nu a in regula si m-au bagat din nou in operatie si mi-au salvat viata”, a spus Petru Vieru

 

Cunoscutul om de afaceri iesean Petru Vieru a dat in  judecata Institutul de Cardiologie Prof.Dr.George  I.M Georgescu pentru ca unitatea medicala sa-i plateasca despagubiri de 200.000 euro si deoarece a fost la un pas de moarte din  cauza unei erori grave facute de unul din medicii care l-au operat.De asemenea  afaceristul a depus si la Colegiul Medicilor din Iasi o plangere pentru malpraxis. Petru Vieru ne-a relatat intreg cosmarul prin care a trecut dupa ce pe data de  26 iulie 2019 s-a internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi pentru montarea unui stimulator cardiac (pacemaker) un dispozitiv care asigura un ritm cardiac normal. Petru Vieru stia ca fusese programat pentru a fi operat de doctorul Cristian Statescu dar cand a ajuns in sala de operatie a avut parte de o surpriza ”echipa” se schimbase. „Atunci, inainte de operatie  am aflat ca  stimulatorul imi va fi montat de doctorita Dora Astratini. Inca de atunci din sala de operatie mi-am dat seama ca lucrurile nu sunt in regula. M-au anesteziat dar eram perfect constient. O auzem pe doctorita cum spunea: „Eu nu vad nimic aici. Nu vad sa lucrez”‘. Am transpirat instantaneu cand am auzit. Ea m-a intrebat de ce transpir si i-am raspuns ca transpir din cauza celor afirmate de ea. Dupa aceea un electrod cu o sarcina electrica mi-a strapuns inima. Am fost la 7 minute de moarte. Dupa aceea, ceilalti doctori mi-a spus ca aceasta doctorita a lucrat foarte agresiv pentru o astfel de operatie”, a spus Petru Vieru.

Salvat de ceilalti medici

La cateva ore dupa operatie Petrica Vieru se simtea foarte rau, nu putea  sa stea nici macar in sezut. „Mi-au facut imediat o ecografie. Nu m-au putut aseze pe masa pentru ca nu ma puteam misca. A trebuit sa stea doctorul intr-o pozitie incomoda pentru a realiza ecografia. Atunci au vazut ca inima mea era inundata de sange. Doctorul respectiv l-a sunat imediat pe Tinica care i-a spus ca trebuie sa fiu operat din nou in regim de urgenta. Ce se intamplase, in timpul montarii stimulatorului electrodul mi-a spart inima. Mi-au cusut inima in doua locuri. Am fost operat din nou de o echipa condusa de medicul Tarus (Andrei Tarus – n.r) si cred ca  a participat si doctorul Tinica, nu sunt sigur”, a mai spus Petru Vieru.

Tinica: „I-am salvat viata”

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, prof.dr. Grigore Tinica, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare a spus ca stie de cazul lui Petru Vieru. „Il cunosc personal pe domnul Vieru. Noi i-am salvat viata domnului Vieru. Noi montam 1.000 de pacemakere pe an, pot aparea complicatii la o operatie dintr-o mie. Eu n-asi folosi exprimarea aceasta grava „i s-a gaurit inima”. Putem spune ca s-a produs o complicatie. Daca domnul Vieru se va prezenta la noi sa avem o discutie poate vom gasi o cale sa rezolvam litigiul pe cale amiabila”, a spus Grigore Tinica.

Prin intermediul lui Grigore Tinica, jurnalistii Dezvaluirea.ro au solicitat si un punct de vedere de la Dora Stratini. Opinia acesteia nu ne-a parvenit insa. Petru Vieru a condus companii mari precum SC Nena Grup SA, Ubemar SA, Trust Constructii SA etc.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.