Manageri noi la spitalele Boli Infectioase si Sfanta Maria. Vezi cine sunt aceștia

2227
Florin Rosu si Alina Belu
Florin Rosu si Alina Belu

@ Asa cum anticipa inca de ieri Dezvaluirea.ro, medicul Florin Rosu a fost numit astazi la conducerea Spitalului de Boli Infectioase @ De asemenea, tot astazi, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe a desemnat pe functia de manager al Spitalului Sfanta Maria, pe medicul Alina Belu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe a numit astazi prin dispozitie doi manageri de spitale. Costel Alexe a desemnat un nou manager la Spitalul de Boli Infectioase dupa ce Carmen Dorobat a fost nevoita  sa se retraga si l-a schimbat din functie pentru management neperformant pe Corneliu Mihai de la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria. Asa cum Dezvaluirea.ro anticipa inca de ieri (vezi aici) in locul medicului Carmen Dorobat la Infectioase a fost numit pe functia de manager Florin Rosu seful compartimentului ATI. „Pentru ca sistemul sanitar iesean a simtit tot timpul nevoia de oameni noi profesionisti care sa conduca si sa ofere servicii medicale de calitate avand in vedere decizia instantei de care am luat act, astazi prin dispozitie am oferit mandatul de manager al Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva domnului doctor Florin Rosu. Este cel care impreuna cu echipa sa, la Letcani a facut minuni impreuna cu acea improvizatie de spital. Tot astazi am desemnat-o manager la Spitalul Sfanta Maria din Iasi pe doamna Alina Belu, absolvent al UMF Iasi, bioinginer. Doamna Belu are misiunea sa readuca un management de performanta la acest spital”, a declarat astazi Costel Alexe, in cadrul unei conferinte de presa.

Ce vrea sa schimbe noul manager de la Infectioase

Florin Rosu a spus ca exista anumite disfunctionalitati la Spitalul de Boli Infectioase care trebuie remediate. ”Sunt anumite deficiente la Spitalul de Boli Infectioase, sunt anumite departamente care nu functioneaza asa cum am dori, departamentul juridic, departamentul de achizitii si o parte din departamentul RUNOS (Resurse Umane-n.r). dar sunt sigur ca in cel mai scurt timp le vom operationaliza”, a declarat Florin Rosu. Acesta a mai adaugat ca printre prioritatile sale se numara si functionalizarea Spitalului Covid de la Letcani unde se inregistreaza in continuare probleme tehhnice.

Managerul de la Sfanta Maria schimbat din cauza scandalurilor

Costel Alexe a spus ca l-a schimbat pe Corneliu Mihai de la Sfanta Maria din cauza scandalurilor, adica fostul manager a intretinut o atmosfera tensionata in randul angajatilor (vezi aici). „Dinspre Spitalul de Copii Sfanta Maria au venit foarte multe sesizari, reclamatii, situatii care nu au de-a a face cu managementul unui spital. Vrem sa profesionalizam structurile de conducere din sistemul medical iesean. De aceea am desemnat-o pe doamna Belu, sunt convins ca spitalul isi va recapata stralucirea de alta data”, a adaugat Costel Alexe.

Ce spune noul manager de la Sfanta Maria

In ceea ce  o priveste pe Alina Belu aceasta si-a stabilit ca prioritate principala urgentarea si finalizarea lucrarilor de reabilitare. ”Deocamdata noi ne confruntam cu reabilitarea sunt pe final cu jumatate din cladire. Asta este o prioritizare sa discutam cu constructorul sa urgenteze lucrarile,  sunt instalatii electrice in cladire care din anii 70′ cand s-a construit nu au mai fost reabilitate niciodata. In aceasta perioda trebuie sa ne organizam pentru pacientii Covid si pacientii non-Covid”, a spus Alina Belu.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.