Marius Striblea se pregateste pentru sefia avocatilor din Romania. Cunoscutul aparator a implinit azi un sfert de secol de cariera

3459
Marius Striblea
Marius Striblea

@ Marius Sebastian Striblea se pregăteşte pentru şefia avocaţilor din România! @”Plecând de la discuțiile purtate cu mulți colegi și profesioniști ai Dreptului, cu modestie, onestitate și maturitate, deplin responsabil, vă împărtășesc că mă gândesc serios la eventualitatea unei candidaturi la președinția Uniunii (UNBR – n.r.)”, a afirmat avocatul ieşean @ Fostul decan al Baroului Iaşi a menţionat că îşi doreşte ca, după 25 de ani de meserie, să poată schimba modul în care se defăşoară lucrurile în cadrul acestei bresle din România

Anunt supriza facut astazi de avocatul iesean Marius Striblea care a implinit astazi un sfert de secol de cariera. Intr-o postare pe Facebook, Striblea a anuntat ca ar putea candida pentru sefia Uniunii Barourilor din Romania. ”Sunt fericit și mândru pentru că, astăzi, am împlinit 25 de ani în avocatură! Am devenit avocat în Baroul Iași pe 19 septembrie 1997, imediat după absolvirea cursurilor Facultății de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza”, din Iași. Am fost stagiar, am intrat în cauzele îndrumătorului, dar am luat și oficii. Cu timpul, am devenit colaborator și apoi asociat al Maestrului meu. Pe 4 ianuarie 2002 mi-am deschis propriul cabinet, având, la rândul meu, stagiari. Pe 11 mai 2011, la 36 de ani, am fost ales Decan al Baroului Iași, cel mai tânăr dintre toți cei ce au ocupat această poziție! Am deținut funcția pentru durata maximă legală de două mandate, între anii 2011 și 2019. Ulterior, am fost desemnat „Decan de Onoare” al aceluiași Barou”, a afirmat Marius Striblea.

Marius Striblea vrea să schimbe modul în care se desfăşoară lucrurile în avocatură

Avocatul ieşean a adăugat că, din 2019 și până în prezent, a ocupat funcţia de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR).
„De-a lungul carierei, mi-am continuat formarea profesională (Masterat și Doctorat în Ştiințe juridice în 1998, respectiv în 2014), am avut privilegiul de a contribui la formarea a zeci de generații de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza”, din Iași, și de a apăra mii de oameni din toate categoriile socio-profesionale. Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscând bine problemele noastre, am luptat în orice circumstanțe pentru imaginea și forța profesiei, am gestionat cu mare chibzuință banii avocaților, am apărat întotdeauna colegii și avocatura, inclusiv în fața celor mai înalte foruri din sistemul Justiției, am acționat de fiecare dată cu gândul la viitorul nostru. În acest moment jubiliar al carierei mele, plecând de la discuțiile purtate cu mulți colegi și profesioniști ai dreptului, cu modestie, onestitate și maturitate, deplin responsabil, vă împărtășesc că mă gândesc serios la eventualitatea unei candidaturi la președinția Uniunii!”, a subliniat vicepreședintele UNBR.

Avocatul ieşean: „Am putea reda strălucirea avocaturii românești!”

Marius Sebastian Striblea a mai spus că, dacă va avea susţinerea colegilor de breaslă, va face tot posibilul pentru a readuce strălucirea pe care această meserie o avea în trecut.
„Întrucât un astfel de demers nu va tolera interesele ce se opun ca profesia de avocat să fie real și unanim respectată, el va necesita susținerea deschisă a colegilor. Voi lua o decizie la momentul potrivit. Și, pentru că lucrurile din breasla noastră nu trebuie să rămână așa cum sunt, acționând curajos împreună, am putea reda strălucirea avocaturii românești. Știu că inimile tuturor vibrează pentru profesie, așa cum face și a mea. Nici nu s-ar putea altfel, deoarece nimic nu poate învinge sufletul unui avocat autentic!”, a încheiat Marius Striblea.

Șef al avocaților atac la baionetă împotriva SISTEMULUI: ‘’Colegii amendați si bagati in pușcarie abuziv’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.