Materiale furate cu camionul de la Spitalul Sfânta Maria. Hoții prinși în flagrant de Poliție

3483
Spitalul Sfanta Maria
Spitalul Sfanta Maria

@  Pe data de 9 martie a.c niste muncitori au fost prinsi in timp ce furau cu ajutorul unui camion materiale de construcții  folosite pentru modernizarea Spitalului Sfânta Maria @ Lucrările de la Spitalul Sfânta Maria sunt realizate  cu fonduri europene in valoare totală de 121.476.128,04 lei (25 milioane euro) @ „Este o sesizare pentru o tentativa de furt calificat. A fost intocmit dosar penal si se fac cercetari”, a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvant al IPJ Iași

Polițiștii ieșeni de la Secția 4 Poliție au prins in flagrant in urma cu cateva zile niste muncitori care furau din materiale de constructii destinate modernizarii Spitalului pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Muncitorii erau angajati la una dintre firmele de constructii implicate in modernizarea spitalului. Polițiștii aveau in vizor de mai mult timp acest obiectiv deoarece aveau informatii ca se incearca sustragerea unor materiale iar cei implicati nu ar fi la prima abatere. Astfel, pe data de 9 martie a.c, politistii au primit un ”pont” si au prins in flagrant pe muncitori in timp ce incarcau intr-un camion materiale de constructii printre care o cantitate de glet si placi de rigips.  „Este o sesizare pentru o tentativa de furt calificat. A fost intocmit dosar penal si se fac cercetari”, a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvant al IPJ Iași.

Modernizarea Spitalului de Copii Sfânta Maria este realizata cu fonduri europene in valoare de circa 25 milioane euro aprobate prin Programul Operațional Regional. Antreprenorul general al lucrarii este reprezentat de doua firme patronate de omul de afaceri Giani Canschi si anume Daroconstruct SRL si Geprocon SA. Cele doua firme lucreaza in asociere cu Geprocon SA. si SC X Lab Solutions SRL. Giani Canschi nu a raspuns la telefon si nici intrebarilor adresate prin aplicatia whatsup desi le-a văzut. De asemenea, reprezentanții Spitalului Sfânta Maria au refuzat sa ofere detalii. „Noi am predat totul constructorului. Va rugam sa intrebati firma de constructii”, a spus dr. Lavinia Ionescu, purtatorul de cuvant al spitalului.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.