Afaceristul recidivist care a ucis cu un BMW un pieton pe trecere scapă de pușcărie

1095
BMW accident trecere de pietoni1
BMW accident trecere de pietoni1

@ George Bogdan Paraschiv, patronul casei de amanet Turbo Credit de lângă Piața Nicolina a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a ucis un pieton pe trecere desi era recidivist @ In urma cu doi ani, George Bogdan Paraschiv a mai fost condamnat penal pentru tăinuire

Afaceristul ieșean George Bogdan Paraschiv, patron al casei de amanet Turbo Credit situată lângă Piața Nicolina a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de inchisoare pentru ucidere din culpă și asta in conditiile in care este recidivis. Astfel, recent acesta a fost condamnat pentru că pe data de 3 ianuarie 2015, in timp ce conducea un autoturism BMW pe șoseaua Națională a accidentat un barbat pe nume Țambalariu C. care se angajase regulamentar in traversarea strazii, pe trecerea de pietoni (vezi aici). Victima a suferit „un politrumatism obiectivat prin plăgi, excoriații, echimoze, fracturi oaselor proprii nazale, fracturi costale, fractură platou tibial extern stâng”.  George Bogdan Paraschiv a declarat ca a lovit pietonul la 3 metri de trecere dar, afirmatia sa a fost contrazisa de expertiza. Victima a decedat dupa o luna de spitalizare, stabilindu-se o legatura directa intre leziunile suferite dupa accident si deces.

Vitezoman cu BMW

Mai mult decat dupa acest accident George Bogdan Paraschiv a mai fost amendat pentru depășirea vitezei legale de 4 ori. „Inculpatul a fost sancționat pentru depășirea vitezei regulamentare cu 41-50 km/h, la data de 24.10.2105 a fost sancționat, de asemenea, pentru depășirea vitezei regulamentare, cu 21-30 km/h, la data de 08.12.2015 inculpatul a fost sancționat pentru depășirea vitezei regulamentare cu 10-20 km/h, la data de 10.12.2015 inculpatul a fost sancționat pentru depășirea vitezei regulamentare cu 31-40 km/h, la data de 01.01.2016 inculpatul a fost sancționat pentru depășirea vitezei regulamentare peste 50 km/h”, au mai constatat judecatorii.

Chiar si in aceste conditii, judecatorii i-au aplicat o pedeasa de 3 ani cu suspendare pentru ucidere din culpa si asta in conditiile in care, dupa cum am mai precizat este recidivist.

A vandut telefoane furate la casa de amanet

Turbo Credit Amanet
Turbo Credit Amanet

Astfel, la data de 11.12.2018 George Bogdan Paraschiv a fost condamnat la o amendă penală de 21.000 lei pentriu savarsirea infractiunii de tăinuire (vezi aici). Asta deoarece , pe 16.02.2016 a cumpărat pentru suma de 30.000 lei, 80 de telefoane mobile noi, în cutie, modelele Samsung, Allview, Apple și Iphone desi stia ca vanzatorul le furase, după ce dăduse o spargere la magazinul Altex, din municipiul Vaslui. Telefoanele fusesera furate de Petre Alin Vlãdãreanu, Dumitru Silică si Florin Moga. Telefoanele i-au fost vandute lui George Bogdan Paraschiv de Petre Alin Vlădăreanu. „Numitul Vlădreanu Petre Alin i-a spus că bunurile provin dintr-o infracțiune de furt, respectiv din furtul comis de acesta împreun cu alte două persoane în noaptea de 12/13.02.2016 de la magazinul „Altex” Vaslui”, se arata in actele de urmarire penala.

Pana cand a fost prins Paraschiv a reusit sa vanda o parte din telefoanele furate inclusiv prin intermediul casei sale de amanet Turbo Credit Amanet de pe bulevardul Nicolae Iorga nr.22 langa Piata Nicolina.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.