Medicii ieșeni au reușit un miracol! Au replantat mâinile fetiței mutilate în accidentul de la Pașcani

4007
Alexia Tudose
Alexia Tudose

@ ‘’S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetița este detubată, respiră singură’’, a spus Sidonia Susanu, medic la, specialist in chirurgie plastică și reconstructivă @ Specialiștii spun că fetița are șanse de recuperare în proporție de 85 la sută

Miracol medical la Iași. Medicii ieșeni de la Spitalul de la Pediatrie Sfanta Maria au reușit să-i replanteze mâinile fetiței de 15 ani mutilate în urma accidentului grav petrecut în urma cu doua nopți la Pașcani cand un autocar cu 35 de artiști s-a răsturnat. În urma accidentului Alexia Tudose i-au fost amputate ambele membre superioare dar medicii au reușit să le replanteze. ‘’Intervenția chirurgicală până în acest moment putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetița este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluție bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinși că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85%’’, a spus Sidonia Susanu, medic la Spitalul Sfânta Maria, specialist in chirurgie plastică și reconstructivă.

La operație au participat practic 3 medici anesteziști, 2 medici ortopezi, 5 chirurgi plasticieni, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmiere și brancardieri. Fetița va avea nevoie de un program de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie.

Urmează o nouă intervenție chirugicală

Pe parcursul următoarelor 5-7 zile va rămâne în Terapie Intensivă pentru tratament suportiv. Aceasta va suferi o noua operație  în cursul zilei de luni.  ‘’Este necesară o nouă intervenție pentru reevaluarea leziunilor și după trecerea fenomenelor inflamatorii acute, după 3-5 zile, va mai urma o intervenție de reconstrucție a structurilor nervoase a membrului superior stâng, după care după încă 3-4 zile acoperirea defectelor cutanate restante. Trebuie să precizăm că tratamentul acestui copil a început încă de la locul accidentului și a continuat în serviciul de Primire Urgențe a Spitalului Pașcani și pe această cale doresc să mulțumesc colegilor de la Spitalul Orășenesc Pașcani, medicului anestezist care s-a ocupat de acest copil și care a făcut primele manevre de resuscitare și de tratament intensiv a copilului care ne-a permis nouă o intervenție de lungă durată. Acest lucru este absolut extraordinar pentru că doar având un punct de pornire foarte bun se pot face tratamente și intervenții de o asemenea amploare’’, adăugat Sidonia Susanu.

Medicul a mai adăugat ca în final nu vor rămâne multe cicatrici, vor rămâne o parte din teritoriile cutanate fără sensibilitate, dar cele considerate neimportante din punct de vedere funcțional. ‘’Cu un program susținut de kinetoterapie și fizioterapie în mod particular apreciem că recuperarea va fi în procent de de 85%’’, a incheiat medicul iesean.

Catastrofă! Un autocar cu 35 de artiști s-a răsturnat în această noapte la Pașcani. Se numără răniții

Constantin MAZILU

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.