O hoata de rand a ajuns patroana de spital. Azi judecatorii ieseni au bagat-o la inchisoare

11981

@ Condamnata pentru furt in anul 2013, Elena Duta Nitesu a intrat in afaceri din domeniul serviciilor medicale, a construit si un spital privat @  Astazi insa magistraii Curtii de Apel Iasi au condamnat-o definitiv intr-un dosar  in care a fost trimisa in judecata pentru cumparare de influenta si dare de mita @ Pentru ca era si recidivista Elena Duta Nitescu s-a ales cu o pedeapsa de 5 ani si 8 luni de inchisoare

Patroana uneia dintre cele mai cunoscute clinici private din zona Moldovei a fost condamnata astazi definitiv la o pedeapsa de 5 ani si 8 luni de inchisoare  intr-un dosar in care a fost trimisa in judecata  pentru cumparare de influenta si dare de mita. Este vorba despre  Elena Duta Nitescu, patroana New Central Med, o clinica deschisa in Bacau dar care are puncte de lucru si in alte judete din Moldova cum ar fi Vaslui. New Central Med are si un spital privat. In dosarul in care a fost condamnata astazi definitiv de Curtea de Apel Iasi, Elena Duta Nitescu a fost trimisa in judecata in anul 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, dupa cum am precizat mai sus, pentru savarsirea infractiunilor de  dare de mita si cumparare de influenta. Asta deoarece, prin intermediul unei asistente Elena Duta Nitescu a oferit directoarei DSP Luminita Costache suma de 100 euro si un parfum pentru ca New Central Med sa obtina autorizatie pentru functionarea punctului de lucru din Vaslui. Directoarea DSP a refuzat mita iar in perioada respectiva procurorii vasluieni demarasera deja o investigatia in legatura cu punctul de lucru al New Central Med din Vaslui deoarece primisera informatia ca in special pentru soferi sau pentru cei care doreau sa  obtina permisul de conducere, angajatii clinicii eliberau adeverinte medicale fara consultatie. „In perioada iulie-august 2014, prin intermediul unei asistente, sefa clinicii a oferit numitei Costache Luminita, director in cadrul Directiei de Sanatate Publica Vaslui, care insa a refuzat bunurile, suma de 100 euro si un parfum de dama in valoare de 69 euro, in scopul facilitarii obtinerii autorizatiei de functionare a punctului de lucru din municipiul Vaslui al societatii, pentru toate specialitatile mentionate in cerere, desi punctul de lucru al societatii nu indeplinea toate conditiile impuse de normele legale pentru functionare. In aceeasi perioada, sefa clinicii a oferit prin intermediul aceleiasi asistente si al numitei Mihaela Cazacu, psiholog in cadrul clinicii, suma de 800 de lei directorului executiv al DSP, Mihaela Vlada, in scopul eliberarii autorizatiei pentru punctul de lucru din Vaslui al SC New Central Med SRL, care nu intrunea conditiile pentru autorizare, sefa DSP refuzand mita”, se arata in rechizitoriul procurorilor vasluieni.

De ce a primit 5 ani si 8 luni cu executare

In acest dosar, in  data de 13.12.2018 Elena Duta Nitescu a fost condamnata de Tribunalul Vaslui la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru dare de mita, 2 ani pentru cumparare de influenta (vezi aici). Dar, judecatorii vasluieni au constatat ca femeia era recidivista deoarece in 2013 fusese condamnata definitiv de Curtea de Apel Bacau la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru furt (vezi aici). Cand a fost condamnata de Tribunalul Vaslui, Elena Duta Nitescu era in perioada de incercare din sentinta de condamnare pentru furt. De aceea, s-a considerat ca este recidivista, judecatorii din Vaslui au anulat pedeapsa de 3 ani cu suspendare de la Bacau, au contopit pedepsele si a rezultat o pedeapsa finala de 5 ani si 8 luni cu executare. Astazi Curtea de Apel Iasi a respins apelul formulat de Elena Duta Nitescu (vezi aici).

Dosarul de furt

In anul 2010, Elena Duta Nitescu a fost trimisa in  judecata pentru savarsirea infractiunii de furt calificat de procurorii bacauani. Asta deoarece, in anul 2009 aceasta a furat o masina de la un barbat pe nume Ionut Catalin Apetroaie. Intr-o reprezentanta auto acesta  a avut incredere in ea si i-a dat putin cheia masinii. Profitand de situatie aceasta a fugit cu masina in ciuda opozitiei manifestate de proprietar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.