Nora si fiul rectorului angajati la UMF. Posturi caldute pentru beizadelele lui Scripcariu

13552
Ioana Sadiye, Dragos si Viorel Scripcariu
Ioana Sadiye, Dragos si Viorel Scripcariu

@ De ce pleaca din tara tinerii medici ? @ Pentru ca ”nu incap” nu au cum sa faca cariera intr-o tara in care slujbele bune de la stat se transmit din tata in fiu @ Stiati ca anul acesta Ioana Sadyie Scripcariu a devenit asistent  universitar la UMF Iasi, universitate  condusa de socrul sau Viorel Scripcariu ?@ In ceea ce-l priveste pe fiul sau Dragos Scripcariu, sotul Ioanei Sadyie acesta a intrat in  UMF Iasi inca din 2016 imediat ce tatal sau a devenit rector @ Dragos Scripcariu, fiul rectorului a ajuns sa incaseze anul acesta salarii lunare de peste 11.000 lei de la UMF si de la Institutul Regional de Oncologie

Ce a rezolvat Viorel Scripcariu in cei 4 ani in frunte UMF Iasi? Universitatea a batut pasul pe loc, nu intrat in nici unul din topurile internationale pentru  institutii de invatamant superior dar in schimb Scripcariu si-a aranjat copiii. Incepem cu ultima noutate si anume cu angajarea nurorii sale Ioana Sadyie Scripcariu (29 de ani) pe un post de asistent universitar la obstetrica-ginecologie. S-a intamplat anul acesta in cadrul unui concurs despre care site-ul UMF nu vorbeste aproape deloc. Pe site se gaseste doar un document care se refera la standardele necesare minimale si necesare pentru ocuparea concursului de asistent la care sunt atasate niste link-uri spre niste articole din niste reviste de specialitate medicala (obstetrica -ginecologie) si la care Ioana Scripcariu ar figura ca si semnatar alaturi de alte persoane printre care si medici cunoscuti precum Razvan Socolov. In rest, site-ul UMF nu precizeaza cand a avut loc concursul, cine a mai participat ce note s-au obtinut, nimic. Si, cand ii intrebi pe cei de la UMF de ce nu au postat toate informatiile publice pe site ti se raspunde ca site-ul le-a fost atacat de hackeri si e in curs de refacere. Dar in cadrul acestei proceduri de refacere se posteaza numai anumite informatii, cenzurate. Am reusit sa aflam pe surse ca „selectia” Ioanei Sadyie Scripcariu a demarat in ianuarie a.c. iar la data de 30 mai incasase deja de la UMF Iasi, sub forma de salarii suma de 20.501 lei.

Feciorul e asistent din 2016 cu 2.000 euro

In ceea ce-l priveste pe fiul rectorului, Dragos Scripcariu in varsta de 30 de ani, acesta a devenit asistent la UMF Iasi, imediat ce tatal sau a devenit rector, in anul 2016. Dragos Scripcariu este asistent la disciplina de semiologie medicala din primavara lui 2016 iar de atunci veniturile sale au crescut substantial. De exemplu, in anul 2018, Dragos Scripcariu a incasat de la UMF Iasi venituri nete de 54.382 lei. Anul acesta insa veniturile nete incasate de la UMF de Dragos Scripcariu au ajuns la 7.000 lei pe luna. Mai mult decat atat, anul acesta Dragos Scripcariu a fost angajat si la Institutul Regional de Oncologie de unde ridica net 4.600 lei pe luna. Ne mai miram de ce ne pleaca tinerii din tara. Fug pentru ca-si dau seama ca  nu mai incap  de pile, feciori, nurori si alte neamuri angajate  de sefii institutiilor de stat precum rectorul UMF Iasi, Viorel Scripcariu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.