Până unde s-a ajuns! Doi dezvoltatori vecini cer în instanță demolarea clădirilor

4523
blocuri Achitei - Valea Lupului-2
blocuri Achitei Valea Lupului

@  Luptă acerbă în justiție pentru demolarea celor trei blocuri construite ilegal de dezvoltatorul Gheorghe Achiței la Valea Lupului @ Dezvoltatorul Cătălin Ciută a cerut imperativ Primăriei Valea Lupului să demoleze cele trei blocuri ridicate de Achiței la capătul străzii Cireșilor iar, pentru că nu i s-a răspuns acesta s-a adresat instanței pentru a emite un ordin de demolare a construcțiilor @ La rândul său, Achiței le-a cerut judecătorilor să aprobe demolarea casei lui Ciută pentru ca nici locuinta acestuia nu are cale de acces

Ca și municipiul Iași, comuna Valea Lupului a devenit un haos urbanistic ce s-a extins cu complicitatea primăriei. Ca și în municipiul Iași , la Valea Lupului dezvoltatorii au fost lăsați să construiască ce vor și unde vor, blocuri lângă case pe străzi inguste, aceiași dezvoltatori s-au gandit numai la profitul lor și, nimeni nu a luat in calcul calitatea vieții cetățenilor. Acum s-a ajuns până acolo incât din dorința de a-și păstra profitul, dezvoltatorii sa se canibalizeze intre ei. În martie 2019, Cătălin Ciută, dezvoltator la Valea Lupului a obținut impotriva lui Gheorghe Achiței o sentință de anulare a autorizației de construir pentru cele trei blocuri, ridicate de acesta din  urma la capătul străzii Cireșilor. Imediat după aceea, Ciută a somat Primăria Valea Lupului să treacă la demolarea celor trei blocuri.”Vă comunicăm prezenta notificare prin care va solicităm să emiteți decizia de desfințare a lucrărilor, locuințe colective mici amplasate in comuna Valea Lupului pe terenul in suprafață de 2854 metri pătrati. De asemenea va rugam sa procedati la luarea tuturor masurilor necesare in vederea refacerii cadrului construit si cel natural din zona respectiva astfel cum a existat anterior emiterii autorizatiei de construire nr.199/24/07.2017″ , se arata in notificarea trimisa de Catalin Ciuta, Primariei Valea Lupului. Pentru ca Primaria Valea Lupului nu i-a raspuns Ciuta s-a adresat instantei pentru a obtine sentinta de demolare a blocurilor lui Achitei (vezi aici). Detalii despre sentinta prin care a fost anulata autorizația de construire pentru cele trei blocuri ridicate de Achiței am prezentat in articolul „Dezvoltator lovit de trasnet. Trei blocuri noi bune de demolat, autorizatie anulata ieri de instanta”, publicat in data de 28 martie 2019.

Catalin Ciuta
Catalin Ciuta

Achiței vrea să demoleze casa lui Ciută

Cătălin Ciută are casa lângă cele trei blocuri ridicate de Achiței. Cătălin Ciută a obtinut anularea  autorizației de construire pentru cele trei blocuri ridicate de Achitei dupa ce  a demonstrat ca până la noul ansamblu imobiliar nu exista o cale de acces. In aceste condiții si Achiței cere anularea autorizației de construire și demolarea casei lui Ciută. Achiței a susținut prin intermediul avocatului său ca si autorizația pentru casa lui Ciută a fost emisa nelegal pe 17.05.2010 devreme ce in zona nu este o cale de acces, imobilul fiind chiar in vecinătatea celor trei blocuri ale lui Achiței. „Cerem anularea autorizatiei de construire nr.38 din 17.05.2010 in favoarea reclamantului parat si  desfiintarea constructiei realizate nelegal. Catalin Ciuta a obtinut autorizatia in conditii identice cu vecinul sau Gheorghe Achitei. In acest context daca instanta de judecata prin decizia nr.505/2019 a stabilit la cererea reclamantului ca proprietatea vecinului sau nu are nici o cale de acces la un drum public asta inseamna ca decizia mentionata are cel putin o putere de lucru judecat asupra situatiei juridice referitoare la existenta sau inexistenta drumului. Ar fi greu de crezut ca o hotarare  care stabileste inexistenta drumului poate fi combatuta cu alte inscrisuri. In conditiile in care instanta va constata emiterea in conditii nelegale a a autorizatiei in ceea ce priveste imobilul detinut de Catalin Ciuta atunci se impune demolarea constructiei si readucerea imobilului la starea initiala”, se arata in cererea prin care Achitei le cere judecatorilor sa demoleze casa lui Ciuta.

Dosarul se afla inca pe rolul Tribunalului. Judecatorii asteapta rezultatele unei expertize tehnice inainte de pronuntarea unei hotarari.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Acest jeg de om tzepar Acgizdei nu are respect pentru lege … are trepadusi care ii rezolva treaba prin primarii, carora le da cate beresi un mic … o sa vina si vremea sa plateasca acest jeg achizdei …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.