Partenerul de afaceri al lui Chirica a tepuit primaria si bani UE. Condamnat pentru 100.000 euro

2555

@ Dragos Iulian Gafita este personajul asociat in afaceri din anul 2016 cu sotia primarului Mihai Chirica in firma Lactate Han SRL  @ Celelalte firme ale lui Gafita sunt abonate la contracte cu municipalitatea, au avut in ultimii ani contracte de milioane pentru spatii verzi, stalpi de iluminat, teii de pe bulevardul Stefan cel Mare etc @ Zilele trecute Tribunalul Iasi l-a condamnat pe Gafita la plata sumei de 483.577 catre statul roman si partenerii de afaceri iar in cazul in care nu se va conforma ii va fi executata averea

Partenerul de afaceri al primarului Mihai Chirica si in acelasi timp unul dintre principalii furnizori de materiale ai municipalitatii, afaceristul Dragos Iulian Gafita a fost condamnat zilele trecute la plata unei sume de circa 100.000 euro catre statul roman (Ministerul de Finante), primarie (Citadin SA) si parteneri de afaceri. In cazul in care nu se va conforma, averea lui Gafita va fi executata silit pana la recuperarea sumei de 483.577 lei. Justitia a luat aceasta masura dedoarece Dragos Gafita a patronat firma Novidrast SRL care a falimentat in februarie 2016 fara sa-si achite insa datoriile catre statul roman (Ministerul de Finante) dar si catre primarie si ceilalti furnizori (vezi aici). Lichidatorul firmei a considerat ca Dragos Gafita se face vinovat de aceasta situatie si a cerut justitiei sa permita executarea averii afaceristului pentru plata datoriilor firmei asa cum sunt trecute acestea in tabelul creditorilor (vezi aici). ‘’Obligă pe pârâtul Gafita Iulian Dragos sa plateasca pasivul debitorului Novidrast SRL, pasiv ramas neacoperit la inchiderea procedurii’’, se arata in sentinta.

Ori, potrivit tabelului creditorilor valoarea totala a datoriilor firmei este 483.577 lei. Printre creditori se numara dupa cum am mai spus Directia de Finante – 412.784 lei, Ministerul Fondurilor Europene – 61.087 lei SC Citadin SA (societate a Primariei Iasi) – 6.806 lei si Uzina Mecanica Ramnicu Valcea – 2.899 lei. Lichidatorul a incercat sa recupereze banii din vanzarea bunurilor firmei dar nu a reusit. Acestea a gasit in patrimonial firmei trei in extravilanul comunei Tomesti- unul in valoare de 15.587 lei si inca doua fiecare in valoare de 30.729 lei. La licitatiile organizate pentru vanzarea acestora nu s-a inscris nimeni.

Teapa si la primarie si la fonduri europene

Dupa cum se poate observa printre creditori se numara si Ministerul Fondurilor Europene. Asta deoarece in anul 2014, SC Novidrast SRL a obtinut prin Agentia de Dezvoltare Nord Est de o finantare europeana in valoare de 137.146,89 lei pentru achizitia de utilaje. La doi ani dupa obtinerea finantarii firma a dat faliment. De asemenea desi firmele lui Gafita au fost abonate in ultimii ani la incheierea unor contracte cu Primaria Iasi, condusa de prietenul sau si partener de concediu Mihi Chirica cand este vorba sa-si plateasca datoriile catre firmele municipalitatii Gafita se face ca uita. Dupa cum se poate vedea SC Citadin SA societate a Primariei Iasi are de recuperate de la Gafita suma de 6.806 lei. In baza sentintei pronuntate zilele trecute primarie il poate executa silit pe Gafita dar oare va face acest lucru?

Asociat in afaceri cu sotia primarului, partener de concedii

Presa locala, (Reporteris.ro (vezi aici si aici) 7Iasi.ro-vezi aici) a aratat in mai multe randuri ca in ultimii ani, Gafita a iesit in evidenta prin contractele pe care firmele sale sau cele ale unor interpuşi le-au avut cu societăti subordonate Primăriei lui Chirica. Printre firmele controlate de Gafita se numără pe langa Novidrast si, Gafita’s Company, Infra Data Design, Data Incorporated. De asemenea Reporteris.ro a mai aratat ca Gafita este asociat cu sotia primarului in firma Lactate Han inca din 2016 si, au mers impreuna si in concediu in Grecia. Firmele lui Gafita furnizeaza aproape orice pentru primarie prin contracte incheiate cu Servicii Publice SA, Salubris SA etc mobilier urban, stalpi de iluminat, materiale pentru spatiile verzi etc. Este vorba despre contracte de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.