Patru copilasi infectati cu Covid 19 intr-un centru de plasament din Iasi

388
copii la Sfantul Andrei
copii la Sfantul Andrei

@ Directia de Sanatate Publica a declansat o ancheta epidemiologica dupa ce infectia a fost depistata la un copilas de 9 ani care se prezentase pentru dializa la Sfanta Maria

Infectia cu Covid 19 a fost depistata la 4 copilasi din Centrul de Plasament Sfantu Andrei in urma unei anchete epidemiologice declansate ieri de Directia de Sanatate Publica. Asta deoarece ieri la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfanta Maria” din Iaşi, s-a prezentat pentru sedinţa de dializă, un copil în varstă de 9 ani, din acest centru de plasament dedicat  copiilor cu handicap sever, ocazie cu care a fost depistat pozitiv cu Covid 19. ‘’Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la Centrul Rezidenţial din municipiul Iaşi pe data de 28 aprilie 2020, vă aducem la cunoștinţă că până la acest moment, din cele 133 de recoltări s-au finalizat 80 de testări ale personalului şi beneficiarilor din acest centru, restul fiind în lucru. Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că 4 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o angajată de la bucătăria centrului şi 3 mici beneficiari ai serviciilor sociale’’, se arata intr-un comunicat de presa emis de DSP.

Deci pe langa copilasul de 9 ani care are nevoie de dializa au mai fost depistati pozitiv inca trei. Pentru pacientul în vârstă de 9 ani, depistat pozitiv cu noul coronavirus, s-a dispus crearea unui circuit separat şi o programare separată pentru realizarea tratamentului în cadrul Spitalului Clinic pentru Copii “Sfanta Maria”. Ancheta epidemiologica este în curs de desfăşurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.