Acesta este ieseanul care a donat Romaniei leacul pentru Covid 19. Vi-l mai amintiti?

2964
Florin Hozoc
Florin Hozoc

@ Incepand de ieri si Romania a inceput sa aplice tratamentul cu plasma sanguina pentru bolnavii de Covid 19 @ Practic plasma se recolteaza de la bolnavii care deja s-au vindecat deoarece contine multi anticorpi si se va administra celor care nu au scapat de virus pentru a-i ajuta sa lupte cu Covid @ Cel care a donat Romaniei cele 18 aparate de tratare cu plasma se numeste Florin Hozoc si a fost politician liberal iesean

Romania a inceput de ieri sa aplice tratamentul cu plasma sanguina pentru bolnavii de Covid 19 iar acest lucru se datoreaza unui fost politician liberal iesean pe nume Florin Hozoc. Procedura consta in recoltarea plasamei sanguine de la pacientii care s-au vindecat de Covid 19 si administrarea acesteia pacientilor care lupta din greu cu boala. Practic prin aceasta procedura se transfera anticorpi de la cei care s-au vindecat catre cei care inca sufera. Primele studii arata ca procedura are o rata de succes de 100 la suta, iar de cateva saptamani deja SUA fac mari progrese in acest sens. Firma condusa de Florin Hozoc, Besmax Pharma Distribution companie romaneasca, importator de echipamente medicale doneaza Romaniei 18 de aparate de tratament cu plasma. De aceste aparate beneficiaza Bucuresti dar si judetele Iasi, Piatra Neamt, Bacau, Vaslui, Galati. ‘’De 10 ani suntem lider de piata in distributia de imunoglobulina si alte medicamente din plasma pentru ca de 10 ani spun autoritatilor ca este inadmisibil ca România este singura tara din UE care nu colecteaza plasma prin plasmafereza’’, ne-a declarat Florin Hozoc.

Fiecare echipament costa 21.000 euro plus TVA. La cele 18 echipamente se vor adauga 6.000 de kituri de recoltare. Cu ajutorul acestor kituri se pot recolta 18.000 de doze de plasma.

Impreuna cu Dan Carlan: adversarii lui Simirad

Florin Hozoc a fost unul dintre cei mai active politicieni locali din PNL. Acesta a fost consilier local PNL, in perioada anilor 2000 cand functia de primar era ocupata de Constantin Simirad. Florin Hozoc facea echipa cu Dan Carlan (acum la PSD) si impreuna formau o opozitie reala fata de fostul primar Simirad. La un moment dat cei doi au adus in Consiliul Local o perna pe care sa doarma Simirad, denuntand astfel dezinteresul fostului primar pentru problemele orasului. „Sper ca va dormi atat de linistit incat visele pe care le va pune in aplicare, cu ajutorul masinariei de vot a PSD din Consiliul Local vor fi mult mai frumoase”, declara atunci Hozoc.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.