Averea secreta a sefului Vamesilor din Moldova. ‘’Totul pe numele copiilor’’

14154
Bolohan
Bolohan

@ Danut Bolohan a donat apartamentele celor doi copii ai sai, Oana si Andrei @ Unul din apartamente se afla in Copou la Exclusive Rezidence, ansamblu imobiliar construit de fratii Negurici @ Bolohan a fost toata viata vames iar sotia casnica @ In urma cu doua luni insa, aceiasi copii ai domnului Bolohan au achizitionat cu banii jos, fara sa apeleze la vreun credit ipotecar, o vila in valoare de 126.000 euro in zona  Copou

Va vina sa credeti ca, cel putin in acte, seful Vamesilor din Moldova este mai sarac decat oricare dintre cititorii acestui articol? Daca-l cheama vreun inspector de integritate sa-l intrebe de avere, Bolohan se ‘’scoate’’, nu mai are nimic pe numele lui. In schimb, averea copiilor sai ar starni invidia multor tineri din generatia lor. Oana in varsta de 27 ani, medic debutant si Andrei de 35 de ani au fiecare cate un apartament dar au cumparat impreuna si o vila in Copou. Inaintem sa purcedem la a oferi celelalte detalii reamintim ca in urma cu doua zile Bolohan a fost numit din nou pe functia de director al Directiei Regionale Vamale cu sprijinul PNL. De alfel, Bolohan, venit de la Suceava, a ocupat si anterior in mandatele de guvernare ale PNL sau PDL functia de director al Regionalei Vamale. Aceasta regionala are in subordine vamile vamile judetelor Bacau, Neamt, Vaslui, Iasi, Botosani si Suceava.

Au donat apartamentele

In anul 2018, era sef de birou vamal tot la Regionala Iasi, Bolohan si-a donat toata averea catre cei doi copii ai sai, Oana si Andrei. Danut Bolohan a fost toata viata vames iar sotia lui a fost casnica. Cu toate acestea cei doi soti au reusit sa cumpere doua apartamente unul in Suceava si celalalt in municipiul Iasi, in Copou in complexul Exclusive Rezidence ridicat de fratii Negurici. Apartamentul din Suceava, in suprafata de 74 mp a fost cumparat in anul 2010. In anul 2018 acest apartament a fost donat fiului sau. Apartamentul din Copou a fost cumparat in anul 2012 iar pentru acest imobil Danut Bolohan si sotia sa Anisoara au platit 84.500 euro. Dupa cumpararea acestui apartament Danut Bolohan tot mai avea in conturi 320.000 lei dar si datorii de 71.900 euro din care 20.000 euro catre o ruda, Ioan Bolohan. Aceasta datoria nu a fost achitata nici pana astazi.

Vila cu banii jos in Copou

Poate ca nu am fi verificat bunurile celor doi copii daca nu ne-ar fi mirat transferul brusc de proprietate, facut de directorul Bolohan, in 2018, referindu-ne bine inteles la donarea celor doua apartamente. Asa am aflat ca, desi sunt abia la inceput de cariera, cei doi copii ai lui Bolohan au platit cu banii jos o vila in complexul de case tip London House ridicat de dezvoltatorul Ruslan in Copou, pe aleea Sadoveanu, langa parcarea Restaurantului Castel. Vila de 240 metri patrati utili  costat 126.000 euro si a fost platita cu banii jos. Cei doi si-au imparit casa, un copil a cumparat etajul iar celalalt parterul. Din intreaga suma Andrei Bolohan a achitat 94.000 euro desi a cumparat aceiasi suprafata ca si sora sa. Asa dar, averea directorului Bolohan sunt de fapt copii sai pentru ca din punct de vedere material, cel putin ‘’in acte’’ este sarac lipit. Adica oficial seful vamesilor este mai sarac decat orice alt vames. Daca ati zambit este de inteles.

Constantin MAZILU

 

 

2 COMENTARII

  1. Aceste lucruri se petrece in fiecare țara ,și nu-i ceva nou…..de aia trebuia fiecare persoana care intra la un loc de lucrul cerut de unplut un certificat in care este scris averea sa…..după asta este ușor de găsit dacă domnul cutare…a furat sau nu …la noi in Israel se face asta …dar și cu asta hoți găsesc drumuri noi de mințit ….asta este viața …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.