Planurile de nuntă a doi miri din Iaşi, spulberate de DIICOT, cu o zi înaintea căsătoriei

2544

Polițiști de la Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate Iași și procurori DIICOT Iași cât și jandarmi au efectuat astăzi percheziții la mai multe locuinţe din judeţul Iaşi, inclusiv în casa unui cuplu care mâine ar fi trebuit sa aibă nunta. Din casele percheziţionate în comuna Miroslava din judeţul Iaşi au fost ridicate câteva arme dar şi alte probe. De asemenea au fost luate pentru a fi duse la verificări două autoturisme, din care unul de lux. Este vorba de un dosar de mare amploare care ar viza fapte de trafic de persoane.. Descinderi au avut loc  în 3 locaţii diferite din Miroslava, anchetatorii au căutat nişte persoane care au revenit recent din străinătate în ţară. Cel puţin 14 persoane au fost luate de anchetatori şi duse la audieri. Unul dintre cei care a fost luaţi de către anchetatori se pare că venise în ţară împreună cu iubita sa şi urma să aibă nunta în acest weekend.

Comunicat de presa DIICOT:

La data de 04.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași efectuează un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează 3 percheziții domiciliare în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

La perchezițiile efectuate pe raza județului Iași participă  patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar  la  cele efectuate în Londra participă și doi polițiști din cadrul BCCO Iași.

În cauză, s-a reținut că mai multe persoane, începând cu anul 2014, au recrutat de pe teritoriul României opt persoane vătămate, majore, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii.

Victimele au fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți a fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor (căsătorie).

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 70.000 euro fiecare și suma de circa 40.000 lire sterline.

14 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi în vederea audierii.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Suceava și al jandarmilor din cadrul IJJ Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.