Prim-balerin, prins băut la volan după un accident rutier! Uite ce pedeapsă a primit Sergiu Cotorobai! FOTO (EXCLUSIV)

354
Sergiu Cotorobai
Sergiu Cotorobai

@ Un fost prim-balerin a fost pedepsit de judecătorii ieşeni după ce a fost prins băut la volan @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat ieri pe Sergiu Cotorobai la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influenţa alcoolului @ Scandalul a ieşit la iveală după un accident rutier

Un fost prim-balerin a fost pedepsit de judecătorii ieşeni după ce a fost prins băut la volan. Ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Sergiu Cotorobai la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Inculpatul Sergiu Cotorobai va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Comunei Miroslava”, au precizat ieri judecătorii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Prim-balerin, prins băut la volan după un accident rutier!

 

Procesul fostului prim-balerin Sergiu Cotorobai a început pe data de 5 aprilie 2022. Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Asta, după ce Cotorobai a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv în perioada 14 martie – 10 aprilie 2022. Anchetatorii ieşeni au afirmat că fostul prim-balerin Sergiu Cotorobai a fost prins după producerea unui accident ce se putea transforma foarte uşor într-o tragedie.

„Pe 12 martie 2022, în jurul orei 9:34, inculpatul S.C. a condus un autoturism pe bulevardul Dimitrie Mangeron, din municipiul Iaşi, circulând din direcţia Metalurgie către Podul Roş. La intersecţia cu strada Palat, la efectuarea virajului la stânga, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a pierdut controlul volanului şi al direcţiei autoturismului, intrând în coliziune cu bordura acostamentului şi cu jardiniera din beton aflată pe acostament, pe sensul de circulaţie strada Palat către rond Podu Roş, rezultând avarierea autoturismului.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică a alcoolemiei, inculpatul a avut o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,96 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă şi de 2,83 grame la mie alcool pur în sânge la a doua probă”, au afirmat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

SERGIU COTOROBAI 1
SERGIU COTOROBAI 1

Sergiu Cotorobai, arestat preventiv după producerea accidentului

 

După ce oamenii legii au constatat că fostul prim-balerin Sergiu Cotorobai era băut bine, aceştia l-au reţinut.

„Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore începând cu data de 14 martie 2022. Prin încheierea magistratului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi s-a dispus admiterea propunerii de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15 martie 2022, măsură sub care inculpatul a fost trimis în judecată. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, au încheiat oamenii legii.

 

Cine este Sergiu Cotorobai

 

Sergiu Cotorobai (56 de ani) este un fost balerin care s-a născut la Chişinău. Din 1996, el a activat ca prim-balerin la Iaşi. La 3 ani şi jumătate, el a fost înscris de părinţi la balet şi a învăţat să facă piruete înaintea alfabetului. Din clasa I, el a urmat cursuri de balet la Casa Pionerilor din Chişinău, iar, mai apoi, a fost selectat pentru Academia de Arte din Moscova. În clasa a X-a a suferit un accident la un picior şi vreme de 1 an şi jumătate nu a mai putut dansa. Acesta a fost operat de 6 ori şi i s-a pus o tijă în picior. Medicii i-au spus că nu va mai putea dansa.

Dar Sergiu Cotorobai nu a renunţat la balet şi şi-a continuat studiile. Din 1987, el a urcat pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, însă, după numai câteva luni, a fost luat în Armată, unde, timp de 2 ani şi jumătate a făcut parte din Spetsnaz (forţele speciale ale Uniunii Sovietice).

Ca solist al Operei din Chişinău a reuşit să împlinească visul oricărui balerin: să danseze la Teatrul „Balşoi” din Moscova. Din 1992 şi până în 1996 a fost solist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, din Constanţa, iar, mai apoi, a venit la Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.