Primaria, campanie ipocrita pe memoria lui Marin Burlea

1886
Marin Burlea

@ Peste cateva zile se implineste o luna de la moartea marelui profesor Marin Burlea iar autoritatile locale deja l-au uitat @ Consiliul Local i-a acordat titlul de cetatean de onoare post-mortem dar familia nu a fost chemata nici pana astazi la primarie sa ridice diploma, placheta sau orice alta disctinctie asociata @ Nu ne-a chemat nimeni la primarie sa ridicam ceva”, au transmis Dezvaluirea.ro, membrii familiei Burlea @  De asemenea, in Bucuresti dupa moartea lui Alexandru Pesamosca,autoritatile locale au comandat un bust pentru marele pediatru @ La Iasi dupa moartea lui Marin Burlea in parcul din fata Curtii de Apel a aparut un bust al lui  Besarion Gabasvilli poet georgian din secolul 18

Moartea marelui pediatru Marin Burlea a fost o tragedie pentru comunitatea ieseana si un prilej pentru inca o campanie de imagine pentru politicienii locali in frunte cu Mihai Chirica. Peste cateva zile se implineste o luna de la moartea marelui profesor (26 octombrie) iar Marin Burlea a fost deja uitat. Astfel, in sedinta Consiliului Local care a avut loc la sfarsitul lunii prof.dr. Marin Burlea a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului si asta la initiativa  primarului Mihai Chirica. Cu toate acestea de atunci si pana in prezent reprezentantii primariei nu s-au mai deranjat sa-i sune pe membrii familiei Burlea, sa intrebe ce pot face pentru a pastra vie memoria marelui profesor sau macar sa se prezinte sa ridice o diploma, o placheta sau orice alta distinctie legata de respectivul titlul. „Nu ne-a chemat nimeni la primarie sa ridicam ceva”, au transmis Dezvaluirea.ro, membrii familiei Burlea.

La Bucurest, bust cu Pesamosca la Iasi bust cu Gabasvilli

Si pentru a arata ca totul nu a fost decat o campanie ipocrita trebuie sa precizam ca imediat dupa moartea lui Marin Burlea, in parcul din fata Curtii de Apel Iasi a aparut un bust al poetului georgian Besarion Gabasvilli, un artist care a vietuit si creat in secolul 18. La Bucuresti dupa moartea lui Alexandru Pesamosca a aparut un bust al marelui pediatru. La Iasi dupa moartea lui Marin Burlea, in parcul din fata Curtii de Apel, a aparut un bust al lui Gabasvili, un poet de care nu a auzit nici macar 0,01 la suta dintre ieseni si nu a scris nici macar o poezie despre Iasi. De asemenea, acum nici macar nu se vorbeste la Primaria Iasi de realizare a unui bust al lui Marin Burlea. Asta in conditiile in care in sedinta Consiliului Local prin care i s-a acordat post-mortem titlul de cetatean de onoare, Mihai Chirica a tinut un discurs elogios profitand de faptul ca era in fata camerelor de luat vederi iar „subiectul” era inca de actualitate. „Personalitate  marcanta a medicinei romanesti, profesor, medic, fost senator, sot, tata si bunic prof.univ.dr. Marin Burlea impresioneaza prin CV-ul cu grija completat in ani de cariera, dar, mai ales prin bunatatea de care a dat dovada dintotdeauna, inclusiv, atunci cand dezinteresat  si doar pentru ca umanitatea i-o cerea a acceptat sa faca naveta Iasi-Tulcea pentru a se ingriji de copiii bolnavi care au ramas fara medic pediatru in oras. Isi aminteste ca nu a stat prea mult pe ganduri atunci cand i s-a cerut sa ajute copii din Tulcea”, se arata in referatul de specialitate al primariei pentru adoptarea hotararii de Consiliu Local pentru „acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem al municipiului Iasi, domnului prof.univ.dr. Marin Burlea.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.