Primarul care a primit ordin sa-si ia gandul de la functie. Documente. Iosif s-a plans la instanta

1954
Iosif Anton
Iosif Anton

@ Prezentam in exclusivitate documentele oficiale prin care prefectul i-a interzis lui Anton Iosif primarul comunei Halacesti, judetul Iasi, sa mai candideze pentru inca un mandat @  „De la data incetarii de drept a mandatului de primar al domnului Anton Iosif va opera interdictia de a mai exercita o functie de demnitate publica pentru o perioada de 3 ani”, se arata in ordinul prefectului @ Iosif a contestat ordinul dar nu are nici cea mai mica sansa de castig

 

Locuitorii comunei Halaucesti, judetul Iasi trebuie sa se gandeasca in mod serios sa-si aleaga un nou primar in locul Anton Iosif. Asta deoarece ordinul prin care i s-a interzis lui Anton Iosif sa mai candideze pentru inca un mandat de primar a intrat in vigoare. Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate in fotocopie documentele care ii interzic lui Anton Iosif sa candideze pentru inca un mandat de primar in anul 2020, fiind vorba despre ordinul prefectului o adresa emisa in acest sens de Agentia Nationala de Integritate. Reamintim ca Anton Iosif a fost sanctionat deoarece s-a aflat in conflict de interese. In baza Legii, prefectul Marian Serbesc, l-a sanctionat pe Anton Iosif cu diminuarea salariului cu 10 la suta pe o perioada de 36 luni si cu interdictia de a mai ocupa  o functie de demnitate publica pe o perioada de 3 ani. Recent, Anton Iosif a contestat in instanta (vezi aici) ordinul prefectului dar nu are nici o sansa de castig. Asta deoarece prefectul a pus in aplicare deciziile luate de Agentia Nationala de Integritate in acest caz. Ori, Anton Iosif s-a judecat cu ANI dar a pierdut definitiv procesul pe 8 mai a.c printr-o sentinta pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Si-a angajat sotia la primarie

Pe data de 17 decembrie 2015, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Iosif s-a aflat in conflict de interese deoarece la data de 9 ianuarie 2013 a semnat contractul individual de munca incheiat intre Primaria comunei Halaucesti si sotia sa, precum si cererea acesteia prin care a solicitat angajarea sa ca asistent personal al unei persoane cu handicap. In aceasta calitate Maria Iosif a incasat salarii in valoare totala de 27.054 lei de la Primaria comunei Halaucesti. ANI a formulat si o plangere penala pentru infractiunea de conflict de interese. Parchetul de pe Curtea de Apel Iasi l-a scos insa pe primar de sub urmarire penala deoarece a constatat ca decizia de angajare a Mariei Iosif nu a apartinut primarului ci familiei persoanei cu handicap pentru care a fost angajata.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.