‘’PSD Iasi si Maricel Popa pregatesc concedieri masive’’. Acuza: liderul PNL Iasi Alexandru Muraru

1044
Alexandru Muraru
Alexandru Muraru

@ Prim-vicepresedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru a aratat ca aceste concedieri si reduceri bugetare se vor face in special la institutiile de cultura @ La Iași, în capitala istorică a României, în județul cu cel mai mare număr de locuitori după București, incompetența PSD și a lui Maricel Popa nu fac altceva decât să amenințe practic cu dispariția aceste instituții, fundamentale pentru renumele orașului și a valorii naționale pe care ele le reprezintă’’, a declarat Alexandru Muraru

Prim-vicepresedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru a remis un comunicat de presa in care arata ca in ultima perioda, sub pretextul crizei Covid, Maricel Popa, presedintele CJ Iasi a redus bugetul institutiilor de cultura din subordine pregatind astfel concedieri masive. „La nivelul județului, PSD și Maricel Popa pun la cale în această perioadă tăieri masive de salarii, trimiteri în șomaj tehnic, si rapturi bugetare masive din instituțiile de cultură de la nivelul județului. Practic, aceste organisme vor fi în imposibilitatea de a mai desfășura activități culturale, de a-și îndeplini misiunea, și de a prezerv simbolistica și imaginea cultural-fondatoare a capitalei istorice a României. Angajații vor fi astfel discriminați în raport cu ceilalți bugetari, mai ales că nici la nivel central și nici local astfel de tăieri nu s-au mai operat. Ceea ce se pune la cale arată continuitatea desăvârșită a PSD în a distruge ceea ce funcționează, în a compromite instituțiile și a hăitui bugetarii prin astfel de metode menite să acopere fărădelegile și contractele oneroase care au secătuit bugetul CJ în ultimii 4 ani”, arata Alexandru Muraru.

Acesta a adaugat ca Popa a ajuns in aceasta situatie deoarece in ultimii 4 ani a gestionat dezastruos bugetul judetului Iasi. ‘’În urma administrării dezastruoase a bugetului Consiliului Județean Iași și a unui management incompetent practicat de președintele CJ, Maricel Popa, se pregătește trimiterea în șomaj tehnic, concedieri colective mascate și cea mai mare reducere de fonduri din ultimii 30 de ani în domeniul cultural de la nivelul CJ. Sub pretextul cheltuielilor generate de efectele pandemiei de COVID-19, executivul Consiliului Județean a operat pe ascuns modificări tehnice ale regulamentelor și schemelor de personal, operând diminuări masive de fonduri de la nivelul instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean. Astfel, fără informarea salariaților din aceste instituții și a opiniei publice, s-au realizat schimbări importante ale regulamentelor de organizare și funcționare a organismelor culturale, cel mai important dintre acestea fiind Muzeul Literaturii. În acest sens, se introduc noi prevederi care prevăd șomaj tehnic cu 75% din venit pentru ¾ din personal și pun bazele concedierilor ulterioare. Atragem atenția că nicăieri în țară asemenea modificări nu au fost operate nici măcar în județele care se confruntă cu un număr semnificativ de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus (consiliile județene Suceava, Galați, Vrancea etc) și, prin urmare, care au cheltuieli importante generate de efectele pandemiei. La Iași, în capitala istorică a României, în județul cu cel mai mare număr de locuitori după București, incompetența PSD și a lui Maricel Popa nu fac altceva decât să amenințe practic cu dispariția aceste instituții, fundamentale pentru renumele orașului și a valorii naționale pe care ele le reprezintă.

Partidul Național Liberal, prin consilierii săi județeni și reprezentanții săi, se va opune vehement acestei politici îndreptate împotriva bugetarilor din domeniul culturii de la nivelul județului. PNL își ia angajamentul ca, după revenirea la Consiliul Județean, să refacă aceste echilibre și să redimensioneze pozitiv bugetele instituțiilor de cultură. De asemenea, PNL va oferi asistență juridică pentru ca salariații acestor instituții să pornească acțiuni civile și penale împotriva lui Maricel Popa, impunându-i să restituie din propriul buzunar aceste sume.Este de remarcat faptul că, în ultimii 4 ani, acest domeniu a fost complet neglijat de către PSD și Maricel Popa, fie prin marginalizarea instituțiilor din subordinea CJ, fie prin schimbări repetate ale programelor și bugetelor’’, a mai aratat Alexandru Muraru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.