Regele asfaltului, un nou scandal de miliarde la Drumuri Judetene. Fiscul incepe verificari

3202
Ioan Echimov
Ioan Echimov

@ Zilele trecute niste angajati de la Directia de Drumuri Judetene au refuzat sa-si dea avizul pentru plata unei facturi de 1 milion de lei (10 miliarde lei vechi) reprezentand lucrari de deszapezire din aceasta iarna @ Pana la urma factura a fost platita de directorul Ciprian Ciucan, actualul director al Directiei de Drumuri Judetene, fost angajat al lui Ioan Echimov la firma Eky-Sam

Fiscul iesean va merge saptamana viitoare la Directia de Drumuri Judetene in urma unei sesizari referitoare la plata unei facturi de 1 milion de lei (10 miliarde lei vechi) catre firma Eky-Sam, patronata de Ioan Echimov. Asta deoarece cativa angajati de la Directia de Drumuri Judetene au refuzat sa-si puna viza pe documentele de plata avand suspiciuni cu privire la corectiutudinea operatiunii. Potrivit unor surse discutiile au vizat „cantitatile de lucrari” facturate de Eky Sam fiind vorba despre unele lucrari de deszapezire din aceasta iarna. Pana la urma actualul director al Directiei de Drumuri Judetene, Ciprian Ciucam a platit factura. Insa, in acest context poate nu este deloc de neglijat faptul ca Ciucan a fost angajat la Eky Sam inainte sa se transfere la Directia de Drumuri Judetene. Acesta a lucrat trei ani la Eky Sam. „Sa stiti ca eu am sesizat acest refuz de viza la Finante. Sa vina sa verifice. Totul a fost legal. Nu am ascuns niciodata ca am fost angajat la Eky Sam, nu am nimic de ascuns”, a spus Ciprian Ciucan.

Echimov fuge

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Ioan Echimov a refuzat sa spuna un punct de vedere. „Nu mai mai intereseaza. Directorul Eky Sam este domnul Liviu Tomulesei ( fostul director al societatii de asfaltare din subordinea CJ Iasi, SC LDP SA acum in faliment). Vorbiti cu domnul Tomulesei”, a spus Echimov.
Cu toate acestea Echimov a refuzat sa ne dea numarul lui Liviu Tomulesei sa vorbim cu el.
Din nou probleme

Acum nici despre cei de la Eky Sam nu putem spune ca sunt usa de biserica, recent compania a suferit o condamnare pentru frauda cu fonduri europene dar nu putem spune acelasi lucru nici despre angajatele de la Directia de Drumuri Judetene. Acestora nu le-au tremurat mainile in urma cu doi ani cand faceau plati de zeci de miliarde catre firmele lui Cornel Branza (Ted Construct si Con Ted Company ) care a incasat banii si ne-a lasat in urma drumuri pline de gropi, cum ar fi cel pe directia Iasi-Breazu-Movileni sau Iasi- Tibanesti. Locuitorii din Tibanesti au anuntat recent ca vor protesta prin blocarea drumului deoarece in localitatea Glodenii Gandului drumul este plin de cratere. De altfel, in zilele urmatoare serviciul de audit al Consiliului Judetean va finaliza un nou raport de control care vizeaza Directia de Drumuri Judetene. Potrivit unor surse, inspectorii au gasit din nou ca Directia de Drumuri a platit catre firmele lui Branza lucrari pe care nu le-a facut.

Eky Sam condamnarea pentru coruptie

Reamintim ca firma Eky Sam a fost condamnata in dosarul de coruptie de la Primaria Ion Neculce printr-o sentinta ramasa definitiva pe 25 mai 2018. Eky Sam s-a ales cu o amenda penala de 75.000 lei pentru savarsirea infractiunii de complicitate la obtinerea de fonduri europene cu documente false. De asemenea din prejudiciul total de 638.030 lei, SC Eky Sam SRL trebuie sa achite doar 104.855 lei iar diferenta de 533.175 lei trebuie achitata de Neculai Musat, fostul viceprimar al comunei Ion Neculce, judetul Iasi. Eky Sam a fost condamnata deoarece a furnizat celor de la Primaria Ion Neculce documente false pentru a frauda fonduri europene de 6 miliarde lei vechi.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.