Relaxare sub semnul intrebarii: 20 de cadre medicale infectate la spitalele Parhon si Spiridon

936
Spitalul Sfantul Spiridon
Spitalul Sfantul Spiridon

@ La Spitalul Parhon din Iasi au fost depistate cu Covid 19  un numar de 11 cadre medicale, 7 cadre medicale de la secţia de Nefrologie, două secţia de Dializă ,două  la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă @ La Spitalul Sfantul Spiridon au fost infectate 9 cadre medicale, 4 asistente şi 5 infirmiere

Iasul nu s-a aflat pana acum in Zona Rosie de infectii cu Covid 19 dar ghinionul face ca lucrurile sa se intrautateasca in doua dintre cele mai mari spitale din municipiu, Parhon si Spiridon acum cand a mai ramas o saptamana pana la Marea Relaxare ce ar trebui sa vina incepand cu data de 15 mai. Astfel, astazi la Spitalul Parhon erau infectate cu Covid 19 un numar de 11 cadre medicale, 7 cadre medicale de la secţia de Nefrologie, două secţia de Dializă ,două  la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. „De asemenea, testările au evidenţiat prezenţa noului coronavirus şi la 8 pacienţi internaţi la secţia de Nefrologie. Facem menţiunea că cele două cazuri confirmate de la secţia ATI au alt context epidemiologic faţă de cele confirmate la celelalte două secţii. Cele două cadre medicale au venit in contact cu un pacient din judeţul Suceava, confirmat pozitiv la 24 de ore de la internare. În total, în ultimile zile, de la demararea anchetei epidemiologice au fost efectuate 83 de recoltări de la secţia de Nefrologie, 60 de la personalul medical şi 23 de la pacienţi, 6 recoltări de la secţia de Dializă şi 34 de la secţia ATI”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DSP.

Reamintim că la Parhon, ancheta epidemiologică a fost demarată pe data de 5 mai 2020, prin recoltarea probelor de la personalul medical şi de la pacienţi.

La Spiridon sunt 9 cadre medicale infectate

In acelasi timp ancheta epidemiologica demarata de DSP la Spitalul Sfantul Spiridon a stabilit ca a aceasta unitate medicala au fost infectate 9 cadre medicale, 4 asistente şi 5 infirmiere. De asemenea, au fost depistaţi cu COVID-19 şi 6 pacienţi internaţi la sectia de ortopedie. La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi,  Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat 115 recoltări de la personalul medical şi 31 de la pacienţii internaţi de la secţia de ortopedie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.