România, în pericol de a fi sancţionată la CEDO din cauza dubei cu care sunt transportaţi deţinuţii ieşeni! (EXCLUSIV)

359
Dubă transport deţinuţi
România a fost dată în judecată la CEDO din cauza dubei cu care sunt transportaţi deţinuţii ieşeni

@ România a fost dată în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din cauza dubei cu care sunt transportaţi deţinuţii ieşeni @ Un bărbat cere despăgubiri de mii de euro, după ce a fost transportat cu vehiculul respectiv @ Marius Gherguţi susţine că duba nu are condiţiile necesare

România a fost dată în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din pricina autovehiculului cu care sunt transportaţi deţinuţii ieşeni. Astfel, un bărbat cere despăgubiri de mii de euro, după ce a fost transportat cu vehiculul respectiv.
Marius Gherguţi susţine că duba nu are condiţiile necesare, motiv pentru care a şi acţionat Statul Român în judecată la CEDO.

Marius Gherguţi cere despăgubiri la CEDO

Reclamantul, Marius Gherguţi, a precizat în cererea adresată magistraţilor de la CEDO că duba nu are condiţiile necesare de a transporta deţinuţi sau persoane arestate. Acesta a afirmat că a fost transportat cu vehiculul respectiv în zilele de 18 iunie 2016, 13 martie 2017, 3 aprilie 2017 şi, respectiv, 11 aprilie 2017.
„Am fost transportat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi către Tribunalul Iași într-un vehicul degradat, fără ventilaţie şi fără iluminat interior. Mai mult, am fost transportat alături de nişte deţinuţi foarte periculoşi. Totodată, în opinia mea, vehiculele care ar trebui să transporte maximum 18 persoane au fost folosite pentru a transporta până la 30 de deţinuţi”, a subliniat bărbatul în cererea adresată judecătorilor europeni.

Magistraţii europeni întreabă despre duba de la Iaşi

Recent, magistraţii din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului au trimis o întrebare Guvernului, pentru a stabili dacă Marius Gherguţi are sau nu dreptate.
Astfel, judecătorii i-au întrebat pe reprezentanţii Statului Român dacă vehicul de transport al deţinuţilor de la Iaşi respectă sau nu condiţiile compatibile cu articolul 3 al Convenţiei Europene. Rămâne de văzut ce vor spune reprezentanţii României şi ce decizie va fi luată în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.