Scandal, la Poliția Rutieră! Promisiuni pentru carnete de conducere și autorizații de taximetrie!

1656
bani la politist-1
bani la politist-1

@ Un nou scandal de corupție a lovit în Poliția Rutieră: promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie @ În urma scandalului, judecătorii din cadrul Curtea de Apel Iaşi l-au condamnat ieri definitiv pe Aurel Georgel Manole la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă

Un nou scandal de corupție a lovit în Poliția Rutieră: promisiuni pentru carnete de conducere și autorizații de taximetrie! În urma scandalului, judecătorii din cadrul Curtea de Apel Iaşi l-au condamnat ieri definitiv pe Aurel Georgel Manole la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă.

„Instanta respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Manole Aurel Georgel. Admite apelul formulat de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi. Înlătură din sentinta penală apelată dispozitia de suspendare sub supraveghere a pedepsei principale de rezultante de 3 ani închisoare aplicate inculpatului Manole Aurel Georgel, de stabilire a unui termen de supraveghere, a măsurilor de supraveghere si a obliga?iilor de a frecventa un program de reintegrare socială si de a presta o muncă în folosul comunitătii. Dispune ca pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare să fie executată de inculpatul Manole Aurel Georgel în regim de detentie. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei atacate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, au spus magistratii ieseni.

Un scandal ce a implicat numele Poliției Rutiere!

Initial, Aurel Georgel Manole fusese condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Acesta scăpase de acuzaţia de înşelăciune, deoarece răspunderea penală s-a prescris. Procesul lui Aurel Georgel Manole a început pe 17 iunie 2020. Individul a fost trimis recent în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași. Anchetatorii au afirmat că scandalul cu autorizații de taximetrie și permise de conducere, în care a fost implicat Aurel Georgel Manole, a avut loc în urmă cu mai bine de 5 ani.

„Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată a unei persoane fizice, pentru o infracțiune de înșelăciune și două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată. Infracțiunile menționate mai sus au fost comise în perioada ianuarie 2017 – martie 2018”, au precizat reprezentanţii DNA.

Conform anchetatorilor, Aurel Georgel Manole ar fi păcălit doi bărbați, S.B. și R.V., cu sume importante de bani. „Inculpatul a indus și menținut în eroare două persoane, cu privire la demersurile făcute în interesul acestora. Era vorba despre obținerea unor autorizații pentru activitatea de taximetrie. Pentru aceste demersuri, inculpatul a primit de la aceștia suma totală de 40.000 de euro”, au mentionat cei de la DNA.

Aurel Georgel Manole ar fi lăsat să se înțeleagă că are influență

Procurorii anticorupție ieșeni au mai susținut că Aurel Georgel Manole ar mai fi cerut zeci de mii de euro de la patru persoane. Individul le-ar fi promis acestora că poate obține autorizații de taximetrie. De asemenea, acesta ar fi susținut că poate obține restituirea unor permise de conducere, de la Poliție, potrivit anchetatorilor.

„Inculpatul a pretins și primit de la patru persoane sumele de 24.300 de euro și 5.000 de lei. Asta, în contextul în care le-a lăsat pe acestea să creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Iași, cu atribuții în emiterea autorizațiilor de taxi. De asemenea, inculpatul le-a lăsat pe cele patru persoane să creadă că are influență și asupra unor polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași, în vederea restituirii unor permise de conducere suspendate anterior”, au încheiat reprezentanţii DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.