Sechestru pe averea unei afaceriste din Iaşi! Statul încearcă să recupereze o „gaură” de peste 1 milion de lei! (EXCLUSIV)

1579
limite-bani
limite-bani

@ A fost pus un sechestru pe averea unei afaceriste din judeţul Iaşi @ Statul încearcă să recupereze o „gaură” de peste 1 milion de lei @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o pe Drăguţa Stănescu la 3 ani şi 4 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală

A fost pus un sechestru pe averea unei afaceriste din judeţul Iaşi! Statul încearcă să recupereze o „gaură” de peste 1 milion de lei.

Aşadar, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o ieri pe Drăguţa Stănescu la 3 ani şi 4 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală în formă continuată (şase acte materiale).

 

Sechestru pe averea unei afaceriste din Iaşi!

 

Pe lângă pedeapsa aplicată acesteia, judecătorii ieşeni au decis şi aplicarea unui sechestru asigurator.

„Instanţa admite în parte acţiunea formulată în cadrul procesului penal de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, şi o obligă pe inculpata Stănescu Drăguţa la plata către partea civilă a sumei de 1.050.943 de lei, reprezentând debitul principal. Instituie măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatei, prezente şi viitoare, până la concurenţa sumei de 1.050.943 de lei, ce reprezentă prejudiciul produs bugetului consolidat al statului.

Executorie în ceea ce priveşte luarea măsurilor asigurătorii dispuse prin prezenta sentinţă penală. Stabileşte ca dispoziţia privind luarea măsurilor asigurătorii să fie pusă în aplicare efectivă de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, au spus magistraţii ieşeni.

 

O „gaură” considerabilă în bugetul consolidat al statului

 

Procesul Drăguţei Stănescu a început pe data de 30 septembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au trimis-o în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată.

Conform anchetatorilor, Drăguţa Stănescu ar fi comis această infracţiune pe data de 28 octombrie 2015. Oamenii legii au afirmat că aceasta ar fi depus mai multe acte care au dus la crearea unei „găuri” de peste 1 milion de lei în bugetul consolidat al statului. Dar totul a ieşit la iveală în urma unui control efectuat de către finanţişti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.