Lovitură pentru membri ai lumii interlope din Iaşi! Ce decizie au luat judecătorii! (EXCLUSIV)

7886
Doi mascati, unul avand o arma in brate
Doi mascati, unul avand o arma in brate

@ Mai mulţi membri ai lumii interlope vor rămâne după gratii în timpul Sărbătorilor de Iarnă @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins ieri contestaţiile fiormulate de mai mulţi membri ai clanului Corduneanu @ Recent, aceştia au fost arestaţi preventiv în urma unor percheziţii efectuate de oamenii legii

Lovitură pentru membri ai lumii interlope din Iaşi! Mai mulţi membri ai lumii interlope vor rămâne după gratii în timpul Sărbătorilor de Iarnă. Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins ieri contestaţiile formulate de mai mulţi membri ai clanului Corduneanu.

Recent, aceştia au fost arestaţi preventiv în urma unor percheziţii efectuate de oamenii legii. Astfel, Gheorghe Rusu, Ioana Loredana Baban, Mihai Corduneanu şi Bogdan Corduneanu rămân după gratii. Aceştia ceruseră să li se înlocuiască măsura preventivă cu cea a arestului la domiciliu. Asta, în speranţa că îşi vor putea petrece acasă Sărbătorile de Iarnă.

 

Membri ai clanului Corduneanu, arestaţi la Iaşi

 

Pe 1 noiembrie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii DIICOT pe numele lui Gheorghe Rusu, Ioana Loredana Baban, Mihai Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Lucian Gabriel Vatamanu, Vasile Călin şi Ana Maria Vieru. Totul a izbucnit după percheziţiile efectuate de anchetatori la mai mulţi membri ai clanului Corduneanu.

Pe 31 octombrie 2022, procurorii au dispus reținerea a 15 inculpați în 2 cauze în care se efectuează cercetări pentru constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, complicitate la înșelăciune, spălarea de bani, șantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Lovitură pentru membri ai lumii interlope din Iaşi!

 

Anchetatorii spun că, în perioada 2016 – 2022, două grupuri infracționale organizate în scopul comiterii infracţiunii de camătă, au urmărit obţinerea unor beneficii materiale substanţiale prin desfăşurarea de activităţi ilicite, asigurându-și principala sursă de venit din acordarea de împrumuturi cu dobânzi ridicate, ce ajungeau până la 400%.

Liderii grupurilor realizau finanțarea activităților, prin acordarea unor sume de bani membrilor. Totodată, asigurau protecția, inclusiv prin recurgerea la mijloace violente în caz de nevoie, pentru ca activitatea grupului să se poată desfășura în vederea atingerii scopului.

„Membrii celor două grupuri infracționale organizate acordau împrumuturile doar acelor persoane despre care aveau informații că sunt solvabile și dețin bunuri mobile și/sau imobile de valoare. Aceștia, într-o primă etapă, identificau persoanele care aveau nevoie de bani (de exemplu, dependenți de jocuri de noroc) și care erau considerate solvabile (prin prisma activităților infracționale desfășurate, a existenței unor moșteniri) și, ulterior, le împrumutau, în mod repetat, cu o dobândă cuprinsă între 20 şi 400%.

în această modalitate, membrii grupului se asigurau că sumele datorate nu puteau fi returnate de către cei împrumutați și, astfel, aceștia erau obligați să încheie contracte prin care cedau bunurile pe care le aveau în proprietate sau să continue activitățile infracționale pe care le desfășurau”, au subliniat oamenii legii.

 

Tranzacţii imobiliare efectuate pentru a ascunde câştigurile

 

Anchetatorii au adăugat că, după acordarea împrumuturilor, erau exercitate presiuni asupra persoanelor vătămate în scopul recuperării atât a sumelor de bani împrumutate cât și a dobânzilor solicitate, ajungându-se până la amenințări cu acte de violență sau lipsiri de libertate.

„Inculpații au disimulat un procent însemnat din beneficiile materiale obținute din comiterea infracțiunilor prin achiziționarea de bunuri imobile (terenuri în spațiul intravilan și extravilan și imobile cu destinația locuință), preponderent pe numele unor rude/persoane apropiate”, au încheiat procurorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.