Sef din politia ieseana acuzat de furt. Colegii politisti l-au ajutat sa stearga urmele?

5094

@ Justitiarul Alecu Chitaru, in prezent reprezentant al taranilor din zona a protestat zilele acestea pe strazile Iasului impotriva musamalizarii unei anchete penale @ Chitaru sustine ca are unele dovezi care arata ca un magazin alimentar din Cotnari a consumat curent electric de la reteaua interna postului de Politie din localitate si totul s-a petrecut cu complicitatea lui Gelu Musca seful de post @ Chitaru crede ca Musca este protejat de sefii IPJ Iasi deoarece imediat dupa ce a sesizat Directia Anticoruptie firele care alimentau chioscul au fost taiate

Acuzatii grave aduse sefilor din Politie de justitiarul Alecu Chitaru cel care este cunoscut printre ieseni ca un fost miliardar sau filantrop (a donat 1 miliard de lei vechi de Craciun, saracilor Iasului si a sponsorizat cu 500 milioane leu vechi Maternitatea Cuza Voda, in anul 2003). Alecu Chitaru a protestat in fata Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi dar si in fata Moldova Mall impotriva tentativei de musamalizare a unei plangeri pe care a depus-o impotriva sefului de post din Cotnari pe care l-a acuzat de furt de curent. De altfel, pe pancarda pe care a folosit-o pentru a protesta Chitaru a scris unele detalii din plangerea penala depusa. „In atentia autoritatilor, nimeni mai presus de lege. Sef de Politie din IPJ Iasi a furat din bugetul Ministerului de Interne, suma de 133.000 euro. Directia Generala Anticoruptie a sesizat Parchetul in data dxe 24.09.2018 prin adresa nr.2667023/24.09.2018. In aceiasi zi de 24.09.2018 <> i-a telefonat infractorului”, a aratat Alecu Chitaru, pe pancarda cu care a protestat.
Alecu Chitaru a sesizat Directia Generala Anticoruptie in legatura cu faptul ca de 15 ani, un chiosc din fata postului de Politie din Cotnari este alimentat cu energie electrica din reteaua Ministerului de Interne. Cu alte cuvinte chioscul era alimentat cu energie electrica cu ajutorul unui cablu si a unui stecher introdus intr-o priza dintr-un birou al postului de politie din Cotnari. Toate acestea, sustine Chitaru s-au petrecut cu acordul si complicitatea sefului de post, Gelu Musca. Suma de 133.000 euro reprezinta potrivit lui Chitaru, contravaloarea curentului electric furat de la postul de politie in cei 15 ani.

Furt acoperit de ofiteri anticoruptie?

Chitaru a mai aratat dupa ce a doua zi dupa ce depus plangere la Directia Generala Anticoruptie si la Inspectoratul de Politie al judetului Iasi, firul care alimenta chioscul a fost taiat. „Domnul Musca a avut cartite in Politie sau in DGA care l-au informat ca am depus impotriva sa o plangere penala pentru furt. Dupa ce am depus plangere aceste cartite l-au informat si el a taiat firul, distrugand probele”, a declarat Alecu Chitaru.
Directia Generala Anticoruptie l-a informat pe Chitaru ca sesizarea sa a ajuns la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.
Alecu Chitaru, a fotografiat insa firele care alimentau chioscul inainte de a fi taiate

. Fotografiile respective au fost remise si ziarului on-line Dezvaluirea.ro. Alecu Chitaru, cere ca Ministerul de Interne si procurorii sa realizeze o ancheta serioasa si sa fie tras la raspundere atat Gelu Musca cat si politistii care l-au anuntat ca este vizat de o plangere penala. Chitaru cere ca politistii care l-au informat pe Musca sa fie trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de „favorizarea infractorului”.

„Este omul lui Deleanu”

Recent, Alecu Chitaru a obtinut in justitie o victorie in razboiul sau cu seful de post Gelu Musca. Astfel, Gelu Musca s-a ales cu o plangere penala dupa ce le-a permis unor lucratori de la firma Casa de Vinuri Cotnari SA sa distruga proprietatea unei femei pe nume Maria Gorghe. Patronul SC Cotnari SA si al SC Casa de Vinuri Cotnari SA voia sa-si extinda o hala de productie pe terenul femeii. Pentru ca femeia nu a vrut sa vanda, angajatii lui Deleanu au intrat fortat peste proprietatea acesteia. Fiind reprezentata de Chitaru femeia a depus plangere atat impotriva sefilor si angajatilor SC Casa de Vinuri Cotnari SA cat si a lui Gelu Musca. Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau a clasat plangerile insa Chitaru a depus „plangere impotriva rezolutiei procurorilor de netrimitere in judecata”. In urma acestei plangeri magistratii Judecatoriei Harlau au dispus reluarea urmaririi penale atat impotriva SC Casa de Vinuri Cotnari SA cat si impotriva lui Musca. „Acest Musca este protejat de Deleanu de aceea nu se atinge nimeni de el. Toata lumea stie ca Musca este omul lui Deleanu”, a spus Alecu Chitaru.
Contactati de Dezvaluirea.ro, reprezentantii IPJ Iasi au transmis prin intermediul purtatorului de cuvant ca la nivelul IPJ Iasi s-a deschis o ancheta interna in legatura cu cele sesizate de Chitaru adaugand ca pana acum acuzatiile nu s-au confirmat.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.