Șeful Poliției a rămas fără sporurile nesimțite. Instanța a decis: pleașcă

1207
Costel Gitlan seful IPJ Iasi
Costel Gitlan seful IPJ Iasi

@ După doi ani de procese cu decizii de rejudecare, Curtea de Apel Iasi a respins definitiv cererea sefului IPJ Iasi de a i se acorda un spor de fidelitate de 20 la suta din leafa @ Mai mult decat atat Gitlan si-a trecut la secret si leafa pe care o incaseaza  in prezent de la IPJ Iasi

Costel Gitlan, seful IPJ Iasi ar vrea ca noi contribuabilii sa-i asiguram o leafa cât mai mare fara să ne spună suma pe care o pretinde și pentru ce. Costel Gitlan ar vrea să-i marim leafa cu 20 la suta fara ca noi sa stim cam care este suma lunara pe care trebuie sa o suportam suplimentar. Numai ca, planurile lui Gitlan nu au functionat. Ieri, dupa doi ani de procese, Curtea de Apel Iasi a respins cererea depusa de Costel Gitlan in urma cu doi ani de a i se acorda un  spor de fidelitate de 20 la suta din leafa. Costel Gîtlan s-a judecat cu Ministerul Afacerilor Interne si Inspectoratul General al Poliţiei Române. „Admite recursurile formulate de Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române împotriva sentinţei civile nr. 382/2020 a Tribunalului Iaşi. Casează în parte sentinţa civilă anterior menţionată. În rejudecare, respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamantul intimat Gîtlan Costel împotriva Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arata in sentință (vezi aici).

Nu stim cat ar fi reprezentat procentul de 20 la suta daca Gitlan ar fi castigat deoarece, după cum am mai precizat acesta nu si-a trecut salariul in declaratia de avere desi este platit din bani publici. Referitor la aceiasi chestiune, inspectorii Agentiei Natioanale de Integritate au spus pentru Ziarul de Iasi ca ”anomizarea veniturilor la cererea solicitantului este legala” (vezi aici). Atunci de ce mai vorbim de transparenta si de ce am mai inventat declaratiile de avere publice? Ultima declaratie de avere in care Costel Gitlan si-a trecut leafa este cea din 2017 in care a precizat ca a incasat de la IPJ suma totala de 93.216 lei.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.