Zeci de avocați au protestat in această seară în fața Judecătoriei Iași. Decanul: ‘’Sunt nemulțumiri’’

719
protest avocati Iasi-
protest avocati Iasi-

@ Peste 50 de avocati au protestat in aceasta seara fata de maniera in care a fost organizat in acest week-end examenul de difinitivat @ La protest a participat si decanul Baroului Iasi, avocatul Tudor Duca

Zeci de avocati ieseni, stagiari si nestagiari au protestat in aceasta seara fata in fata sediului Judecatoriei Iasi ,fata de modul in care a fost organizat in acest week-end examenul de definitivat. Avocatii sunt nemultumiti de faptul ca multe din intrebarile cu raspunsuri grila erau gresite nu aveau nici un raspuns corect. Cu toate acestea grila nu continea si varianta ‘’nici un raspuns’’ pentru a fi bifata. Avocatii au mai sustinut si ca timpul pe care l-au avut la dispozitie pentru a solutiona cerintele a fost foarte scurt, in raport cu complexitatea si dificultatea examenelor. La protest a participat si decanul Baroului, Tudor Duca. ‘’A fost un protest al avovatilor stagiari legata de maniera in care a fost organizat examenul de definitivat. Mi-au spus că grila conținea multe intrebari eronate cu raspunsuri eronate si ca din acest motiv gradul de promovabilitate va fi de maxim 15 – 20 la suta. Comisia permanenta a Uniunii Nationale a Barolurilor s-a intrunit chiar astazi pentru a lua o decizie legata de acest examen dupa ce s-a vazut ca sunt nemultumiri in toata tara’’, a spus avocatul Tudor Duca.

Examenul a fost organizat de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor care activeaza sub coordonarea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. De la Baroul Iasi la examen au participat 60 de avocati din care 32 sunt ieseni iar restul din judetele limitrofe. Proteste similare au avut loc si in Cluj, Bucuresti si Timisoara.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.