Șeful secției de Oftalmologie de la Spitalul CFR, Ion Cijevschi a pierdut funcția in justiție

3534
Ion Cijevschi
Ion Ion Cijevschi

@ Ion Cijevschi, seful Sectiei de Oftalmologie de la Spitalul Sfântul Spiridon a pierdut procesul prin care a contestat raportul Agentiei Nationale de Integritate care a constatat ca acesta s-a aflat in incompatibilitate

Sentinta defavorabila pronuntata de Curtea de Apel Iasi in procesul de integritate al medicului Ion Cijevschi (vezi aici). Daca sentinta Curtii de Apel Iasi ramane definitiva, Ion Cijevschi nu va mai putea conduce sectia de Oftalmologie de la Spitalul CFR Iasi. Astfel, Ion Cijeveschi a contestat raportul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat ca acesta s-a aflat in incompatibilitate deoarece in perioada in care conducea Sectia de Oftalmologie de la CFR era si administratorul unei societati comerciale. „În perioada 22 noiembrie 2016 – 20 ianuarie 2020 a exercitat simultan funcția de șef secție Oftalmologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15), coroborat cu art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 22.11.2016)”, se arata intr-un comunicat emis de ANI.

Potrivit Legii persoanele care s-au aflat in incompatibilitate nu mai pot ocupa o functie de conducere in entitatile de stat cel putin 3 ani. In categoria functiilor de conducere vizate de interdictie intra si cea de sef de sectie la un spital de stat.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.