Dosarul de coruptie al lui Tinica pus in asteptare din cauza interventiilor SRI

1605
Grigore Tinica
Grigore Tinica

@ Magistratii Tribunalului Iasi  au spus ca nu pot demara judecata in dosarul de coruptie al doctorului Grigore Tinica pana cand nu primesc unele lamuriri de la Serviciul Roman de Informatii @ Instanta vrea sa afle ce contributie a avut SRI la instrumentarea dosarului penal @ Daca se va dovedi ca unele probe au fost obtinute cu ajutorul SRI si in afara cadrului legal atunci Tinica ar putea scapa deocamdata de acuzatii

S-au implinit zilele trecute de cand DNA Iasi l-a trimis in judecata pe Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi iar procesul nu a  inceput nici pana astazi. Asta deoarece, dosarul se afla in Camera Preliminara, faza in care judecatorii stabilesc daca in  dosar probele au fost obtinute legal. Daca se vor constata erori sau abuzuri ale procurorilor atunci dosarul poate fi retrimis la DNA pentru refacerea cercetarilor. La ultimul termen de judeca al Camerei Preliminare judecatorul a  decis sa formuleze o adresa catre Serviciul Roman de Informatii pentru ca institutia sa transmita ce contributie a avut la intocmirea si finalizarea acestui dosar penal. Solicitarea  a fost facuta in urma unei cereri facute de avocata Sandra Gradinariu, aparatorul lui Tinica. „Cei de la SRI au recunoscut ca au facut acte in acest dosar. La inceput au spus ca au facut note de redare a unor interceptari. Vrem sa ni se spuna clar ce a acte a realizat SRI in acest dosar”, a spus Sandra Gradinariu.

In cazul in care se va constata ca unele probe au fost obtinute cu ajutorul SRI si in afara cadrului legal atunci Tinica are sanse sa scape de acuzatii. Asta deoarece protocoalele de colaborare dintre SRI si DNA au fost anulate de justitie. Foarte multi inculpati in dosare de coruptie au fost achitati dupa denuntarea acestor protocoale de colaborare intre SRI si DNA. Asta deoarece s-a considerat ca  probele au fost obtinute nelegal.

De ce este judecat Tinica

Reamintim ca acuzatiile din dosar se refera la faptul ca Tinica si ceilalti directori ai spitalului au platit ilegal, 407.000 lei catre firma Almar Med SRL lucrarile de reparatii ale salii de operatii in conditiile in care aceiasi societate isi incasase deja odata banii efectuand aceleasi lucrari, in subantrepriza, de la firma Gemedica. Unul dintre inculpatii din dosar dirigintele de santier Anatoly Gorducala a recunoscut faptele si a semnat  un acord de recunoastere cu procurorii.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.