Sentinţă-şoc, la Iaşi! „Măicuţa” care a împins un bărbat pe şinele de tren, liberă ca pasărea cerului! FOTO (EXCLUSIV)

913
"Maicutele" prinse in Vaslui

@ Sentinţă-şoc, la Iaşi: „măicuţa” care a împins un bărbat pe şinele de tren, liberă ca pasărea cerului @ Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis ieri cererea de înlocuire a măsurii de siguranţă privind internarea „măicuţei” Petruţa C. la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri @ Femeia, acuzată că ar fi încercat să omoare un bărbat în Gara Vaslui, va trebui, însă, să urmeze un tratament medical 

Sentinţă-şoc, la Iaşi! „Măicuţa” care a împins un bărbat pe şinele de tren, liberă ca pasărea cerului! Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis cererea de înlocuire a măsurii de siguranţă privind internarea „măicuţei” Petruţa C.

„Instanţa admite sesizarea. Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă a internării medicale dispusă faţă de bolnavă cu măsura de siguranţă a obligării la tratament medical”, au afirmat judecătorii ieşeni. De remarcat este faptul că sentinţa în ceea ce o priveşte pe clienta avocatului ieşean Sorin Dimitriu nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Sentinţă-şoc, la Iaşi!

 

Cererea privind înlocuirea internării a fost depusă la instanţă pe data de 20 martie 2023. Asta, după ce, în urmă cu mai bine de doi ani, femeia de 48 de ani fusese internată la Spitalul Grajduri în urma unei acuzaţii aduse de anchetatori. Aşadar, cercetările în cazul femeii care a împins un bărbat pe şinele de cale ferată din Gara Vaslui au fost finalizate atunci cu internarea, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Potrivit procurorului de caz, în urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că femeia care a împins un bărbat pe şinele din gara Vaslui, cu puţin timp înainte de sosirea trenului, nu are discernământ, ca atare nu poate răspunde penal pentru faptele sale. Totuşi, odată cu ordonanţa de clasare, procurorul de caz a solicitat Tribunalului Vaslui luarea măsurii internării medicale a inculpatei într-un spital de maximă siguranţă, până la vindecare sau ameliorarea stării de sănătate.

 

Ce a spus „măicuţa Petruţa” la audieri

 

Cu ocazia audierii, femeia, cunoscută sub apelativul de „maica Petruţa”, a recunoscut că l-a împins pe bărbat pe şinele de cale ferată şi a motivat că a recurs la acest gest deoarece a crezut că acesta ar fi vrut să-i fure bunurile. De asemenea, despre bruscarea cetăţenilor pe străzile din municipiul Vaslui, femeia a susţinut că acesţia le urmăreau pentru a le lua bunurile. A negat că ar fi jignit femeile sau adolescentele întâlnite pe stradă.

Îmbrăcate în haine monahale, „maica Petruţa”, alături de mama ei, „maica Elena” au fost observate atunci pe străzile din Vaslui. Acestea aveau un comportament bizar, circulau cu geamantanele pe stradă, printre maşini şi strigau în gura mare că vin de la o mănăstire din judeţul Prahova.

 

Bărbat împins pe şinele de tren

 

Cele două ar fi bruscat pe străzi mai multe persoane, iar o femeie a sunat la 112, cele două „măicuţe” fiind duse la Poliţie pentru audieri. Seara, după ce s-au întors în Gara Vaslui de la Poliţie, cea mai tânără dintre femei a împins un bărbat pe şine.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum un bărbat se plimbă pe peron, iar, în momentul în care s-a apropiat de cele două femei, una dintre ele s-a împins cu spatele în el, acesta căzând peste şinele de cale ferată. În acele momente, în Gara Vaslui urma să sosească trenul Iaşi-Tecuci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.