Si-a bagat in mormant ambii copii. Justitia i-a aratat din nou indurare

1860

@ Sentinta extrem de interesanta in cazul lui Sidor Spataru cel care si-a ucis fiul cu un cutit @ Judecatorii au decis ca acesta sa mearga 14 ani dupa gratii in conditiile in care de regula in astfel de situatii se pronunta pedepse mult mai aspre si de 25 de ani de inchisoare @ Sentinta priveste uciderea fiului cel mare de 36 de ani @ In 2014 insa, Sidor Spataru a fost trimis in judecata dupa moartea fiului cel mic de 10 ani dar a scapat nepedepsit

Justitia i-a aratat din nou indurare lui Sidor Spataru, ieseanul din comuna Focuri, cel caruia procurorii i-au pus in carca moartea ambilor feciori, unul de numai 10 ani iar celalalt de 36 de ani. Recent, judecatorii de la Tribunal au pronuntat sentinta in dosarul in care Sidor Spataru, in varsta de 60 de ani a fost trimis in judecata pentru uciderea fiului cel mare, Pahomi de 36 de ani. Pe fondul consumului de alcool cei doi s-au incaierat iar Sidor Spataru si-a injunghiat feciorul in abdomen. „El (fiul-n.r) a sarit la bataie la mine, a baut toate ziua si a venit acasa sa ma bata, sa-mi ia banii”, a povestit Spataru l-a ultimul termen de judecata.

Am putea spune ca Spataru s-a ales cu o sentinta blanda avand in vedere ca judecatorii l-au condamnat la 14 ani de inchisoare si ca de regula in astfel de situatii se pronunta pedeps mult mai aspre de pana la 25 de ani de inchisoare. Cel mai probabil, judecatorii au tinut cont de faptul ca Spataru a fost provocat de fiul sau.

Prima data a scapat

Cazul lui Sidor Spataru a mai fost analizat de Dezvaluirea.ro in editia din data de 13 septembrie 2018 in articolul cu titlul „Justitia nu are constiinta. Nevinovat dupa ce si-a bagat in mormant ambii copii„. Spuneam mai sus ca justitia a fost din nou induratoare cu Spataru deoarece in 2014 acesta a fost trimis in judecata si pentru moartea mezinului Stefan Sidor. Judecatorii l-au trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de ”rele tratamente aplicate minorilor”. Asta deoarece Stefan a murit inghetat in ger dupa ce fusese alungat de la scoala si de acasa. Anchetatorii au gasit langa cadavrul micutului o sticla de spirt din care a baut sa se incalzeasca. Initial procurorii au vrut sa-l trimita in judecata pe Sidor Spataru pentru ucidere din culpa dar pentru ca nu erau suficiente probe au decis sa-l acuze doar de „rele tratamente aplicate minorului. Culmea, bataile aplicate micutului de catre Sidor Spataru au fost povestite procurorilor chiar de Pahomi, cel ucis in noiembrie 2017. Numai ca, dupa ce dosarul a ajuns in instanta, Pahomi si-a schimbat declaratia si si-a aparat tatal. In noiembrie 2017, dupa 4 ani de la depunerea acestei marturii, Pahomi a murit injunghiat de mana tatalui sau.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.