Un caporal beat crita pe un Opel si-a ucis unchiul chiar de ziua lui

1740

@ Caporalul Catalin Constantin Gheorghita si unchiul sau Gheorghe Butnarica au colindat barurile din comunele Voinesti si Mogosesti dupa care au iesit la o plimbare cu masina @ Dupa ce a baut un litru de vin, un litru de bere si 50 de grame de visinara caporalul Catalin Constantin Gheorghita s-a urcat la volanul unui Opel Vectra, a intrat intr-un mal de pamant, masina s-a rasturnat iar unchiul sau care se afla pe bancheta din spate a decedat

Un caporal pensionar in varsta de 45 de ani din Armata Romana s-a ales zilele trecute cu o pedeapsa de 2 ani si 9 luni de inchisoare dupa ce si-a ucis unchiul pentru ca a condus beat masina in care ruda sa era pasager pe bancheta din spate. Caporalul se numeste Catalin Constantin Gheorghita si este pensionat medical. Accidentul s-a petrecut in anul 2013 dar sentinta definitiva in acest caz a fost pronuntata in urma cu 2 zile. Accidentul s-a produs pe data de 23.04.2010 in jurul orei 23.10 din cauza lui Catalin Constantin Gheorghita care in ziua respectiva s-a apucat de baut pe la 10.00 dimineata in timp ce ajuta la efectuarea unor lucrari la casa unchiului sau Gheorghe Butnarica, care isi serba si ziua de nastere. In ziua in care a murit, Gheorghe Butnarica a implinit 73 de ani. Potrivit rechizitoriului procurorilor, care l-au trimis in judecata pe caporal pentru savasirea infractiunii de ucidere din culpa dupa ce au terminat lucrarile la casa lui Butnarica au inceput sa colinde barurile din trei localitati ale comunelor Mogosesti si Voinesti (sunt invecinate) respectiv din satele Minjesti, Budesti, Vocotesti, bine inteles cu Catalin Constantin Gheorghita la volanul unui Opel Vectra. Cei doi au plecat de acasa motivand ca trebuie sa discute cu alte persoane din aceste sate despre efectuarea unor lucrari agricole. La un moment dat insa pentru ca era beat, caporalul a intrat intr-un mal de pamant, in afara localitatii Minjesti, masina s-a rasturnat, victima Gheorghe Butnarica a fost proiectata pe asfalt si a murit pe loc. ”Inculpatul a condus autoturismul din satul Manjesti spre satul Budesti pe DJ 248 C, drum neasfaltat, acoperit cu pietris. In jurul orei 23:10, la ieșirea din localitatea Manjesti, intr-o curba la dreapta, intrucat circula cu o viteza ridicata neadaptata la conditiile de drum (drum in curba acoperit cu pietris) si se afla sub influenta consumului de bauturi alcoolice, autoturismul a intrat in derapare, inculpatul a pierdut controlul asupra direcț iei, iar autoturismul s-a deplasat oblic spre dreapta sa unde partea frontala stanga s-a lovit violent de un mal de pamant, autoturismul rasturnandu-se si lovindu-se puternic de sol cu partea din stanga spate. Dupa impactul cu solul, autoturismul a ramas oprit pe cupola, iar pasagerul Butnarica Gheorghe care ocupa locul din stanga spate a suferit leziuni traumatice care au condus la deces”, au constatat procurorii.

Un echipaj de la Politia Rutiera a efectuat cercetarea la fata locului, constatand ca accidentul avusese loc pe DJ 248 C, in afara localitatii Manjesti spre Budesti, unde circulatia se desfasura in ambele sensuri, prevazute cu cate o banda de circulatie pe sens, sensurile nefiind despartite de marcaje rutiere, partea carosabila avand o latime de 4.80 metri, marginita in ambele parti de santuri de colectare a apei pluviale. ”In urma testrii inculpatului Catalin Constantin Gheorghita cu aparatul alcooltest la ora 00.04 a rezultat valoarea de 0.79 mg/l alcool pur in aerul expirat. Potrivit mentiunilor din buletinul de examinare clinica, inculpatul parea a se afla sub influenta alcoolului si a declarat consumul cantităților de 1.000 ml vin, 1.000 ml bere si 50 ml vișinată de la ora 10,30 din 23.04.2013 pana la o ra 16,00 din 23.04.2013.12”, se mai arata in rechizitoriu. Dupa cum s-a precizat mai sus, procesul in care a fost judecat Catalin Constantin Gheorghita s-a finalizat zilele trecute iar caporalul s-a ales cu 2 ani si 9 luni de inchisoare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.