Şi-a terorizat un prieten pe Facebook cu ameninţări! I-a cerut să vină cu bani la un hipermarket, ca să-l lase în pace

157
Facebook laptop
Facebook laptop

@ Un minor şi-a terorizat un prieten pe Facebook cu ameninţări @ După ce i-a cerut să vină cu bani la un hipermarket, ca să-l lase în pace, minorul a fost pedepsit ieri @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi i-au aplicat inculpatului minor la data săvârşirii faptei Ion A.Ş. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj

 

Un minor şi-a terorizat un prieten pe Facebook cu ameninţări! După ce i-a cerut să vină cu bani la un hipermarket, ca să-l lase în pace, minorul a fost pedepsit.

Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi i-au aplicat ieri inculpatului minor la data săvârşirii faptei Ion A.Ş. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

„Instanţa ia act de faptul că persoana vătămată P.O.C. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au afirmat judecătorii. De re,marcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Şi-a terorizat un prieten pe Facebook cu ameninţări!

 

Procesul minorului Ion A.Ş. (17 ani) a început pe data de 26 noiembrie 2021. Acesta a fost trimis în judecată sub acuzaţia de şantaj. Individul era un cunoscut al oamenilor legii, acesta fiidn acuzat în trecut şi de alte fapte reprobabile. Oamenii legii au afirmat că minorul ieșean Ion A.Ș. a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 1 an.

„Pe 18 septembrie 2021, inculpatul minor I.A.Ș. a amenințat-o pe persoana vătămată P.O.C. cu acte de violență fizică, amenințări pe care i le-a transmis prin intermediul unei rețele de socializare și prin mesaj vocal, cu scopul de a o constrânge să îi remită suma de 100 de lei, reprezentând plata parțială a unei datorii”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La scurt timp de la mesajele primite, victima a mers țintă la Poliție, unde a depus o plângere, povestind prin ce a trecut. Astfel, oamenii legii au decis organizarea unui flagrant, pentru a-l prinde pe minorul care amenința pe Facebook.

 

Adolescentul ieșean, prins în flagrant

 

Anchetatorii ieșeni spun că minorul Ion A.Ș. a fost prins de oamenii legii în parcarea unui hipermarket. „Fiind sesizați de către persoana vătămată, agenții de Poliție s-au deplasat pe data de 20 septembrie 2021 în parcarea unui hipermarket din municipiul Iași, unde persoana vătămată urma să se întâlnească cu inculpatul. Aceasta i-a remis inculpatului o bancnotă de 100 de lei, iar, la scurt timp după ce s-au despărțit, inculpatul a fost oprit de agenții de Poliție, care au găsit asupra sa bancnota obținută prin constrângerea persoanei vătămate.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 20 septembrie 2021 a fost dispusă măsura reținerii față de suspect pentru 24 de ore, iar, prin ordonanța procurorului din data de 21 septembrie 2021, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul I.A.Ș. pe o perioadă de 60 de zile”, au încheiat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.