Frauda de miliarde la Rom Confort. Afaceri de lux cu facturi false

4393
Vasile Romeo Grigoriu - Rom Confort

@ Directia de Lupta Antifrauda a constatat ca firma Stefarom detinatorul brandului de mobilier de lux Rom-Confort a fraudat statul cu 11 miliarde lei vechi @ Firma Stefarom a folosit facturi false emise de firme inactive ale unor tigani din Lunca Cetatuii si Grajduri @ Asta in conditiile in care patronul, Stefarom, Vasile Romeo Grigoriu a fost arestat de DIICOT in urma cu peste un an pentru export fictiv de mobilier in Republica Moldova si rambursarea ilegala de TVA

Marele  brand de mobilier de lux Rom Confort este mentinut in top prin combinatii frauduloase. Dupa ce in urma peste un an patronul Stefarom, Vasile Grigoriu a fost arestat de DIICOT impreuna cu un primar si un alt afacerist din Vaslui pentru export fictiv de mobilier in Republica Moldova iata ca recent si Directia de Lupta Antifrauda din cadrul ANAF a constatat ca vanzarile de mobila de lux Rom Confort inregistrau profit prin evaziune fiscala. Astfel, Directia de Lupta Antifrauda a constatat ca Stefarom a apelat la documente false, in special facturi pentru a se sustrage de la plata sumei de 1.130.085 lei catre bugetul statului, din care 671.285 lei reprezinta TVA si 458.800 lei impozit pe profit. Directia Antifrauda a constatat ca Stefarom a inregistrat ”achizitii” de la ”persoane juridice care nu au o activitate reale, avand un comportament fiscal neadecvat. „In timpul controlului s-a conturat suspiciunea rezonabila ca societatea, in v ederea eludarii taxelor si impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, a apelat la metode si tehnici elaborate de evaziune fiscal”, au aratat reprezentantii Directiei de Lupta Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Printre firmele inactive, cele cu care Stefarom a facut afacerile frauduloase se numara SC Fero Metal  SRL, Traian Multiprest SRL si Giromet Grup SRL acestea fiind inregistrate ca „principali furnizori consemnati in evidentele financiar-contabile in conditiile in care s-a constatat ca persoanele juridice mentionate nu au o activitate economica reala”. Dupa control ANAF a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor Stefarom pentru recuperarea sumei de 1.130.085 lei. Stefarom a contestat la instantele iesene procesul verbal de control dar si sechestrul. Procesele sunt inca in derulare.

Arestat tot pentru evaziune

Dupa cum spuneam patronii Stefarom risca sa faca cariera de evazionisti. Astfel in septembrie 2017. Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) a cerut arestarea lui Vasile Romeo Grigoriu de la Rom Confort, a unui afacerist din Vaslui pe nume Marius Chariton dar si a lui Marius Manole Caragata primarul comunei Poienesti din judetul Vaslui. Potrivit unui comunicat de presa emis in perioada respectiva de DIICOT, afaceristii Marius Chariton si Vasile Romeo Grigoriu  au fost acuzati ca in perioada 2014- 2017 au constituit un grup infractional, la care au aderat si alte persoane, si prin intermediul firmelor, care aveau ca obiect de activitate distributia de mobila, au creat un circuit comercial fictiv, pentru a nu plati impozitele si taxele datorate bugetului de stat, precum si pentru a obtine ilegal TVA pentru exporturi fictive de mobila in Republica Moldova. Prejudiciul estimat depasea 7 miliarde lei vechi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.