Judecătoarea care a luat în timpul procesului 210.000 euro de la Zapodeanu ramâne cu banii

2683
Ioan Zapodeanu si Camelia Acrasmaritei
Ioan Zapodeanu si Camelia Acrasmaritei

@ Justiție: in timp ce judeca un dosar in care miza era obtinerea de către Ioan Zapodeanu a unei suprafete mii hectare de teren, pășune și teren arabil, judecătoarea i-a vandut aceluiași miliardar cu  210.000 euro un teren pe care nici măcar nu-l deținea @ Din acest motiv, judecătorea Camelia Acrâșmăriței a fost condamnată penal la 1 an si 6 luni de inchisoare pentru conflict de interese, a fost exclusă din magistratură insă cu toate acestea zilele trecute, foștii săi colegi, magistratii Curtii de Apel au decis ca aceasta poata să ramâna cu banii @ Adica, Curtea de Apel a respins definitiv cererea formulată de Agenția Națională de Integritate de anulare a contractului de vanzare-cumparare incheiat de Camelia Acrâșmăriței cu Ioan Zapodeanu

Judecătoarea Camelia Acrâșmăriței râmâne cu excluderea din magistratură și cu condamnarea penală pentru conflict de interese insă pâstrează banii pe care i-a incasat in mod nelegal de la Ioan Zapodeanu si anume 210.000 euro. Magistratii Curtii de Apel  au pronuntat zilele trecute sentința definitivă in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate a solicitat anularea contractului de vânzarea-cumparare încheiat de Camelia Acrâșmăriței și Ioan Zapodeanu in data de  in 26 iulie 2007. Acrâșmăriței i-a vândut lui Zapodeanu „drepturile succesorale asupra unui teren agricol in suprafata de 50 de hectare situat in comuna Slătioara, judetul Olt”. Asta, in timp ce Camelia Acrâșmăriței judeca un proces intre Ioan Zapodeanu și Anisia Fischer (mostenitoarea boierilor Fischer) si care avea ca  miză posesia  asupra unei suprafete uriașe de teren, mii de hectare de pădure și pășune. După ce  i-a vândut terenul, Acrâșmăriței i-a dat dreptate lui Zapodeanu in procesul respectiv.

„Tranzacția” nu a fost anulată

Din motivele arătate mai sus Agenția Națională de Integritate și procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au constatat ca judecatoarea Camelia Acrâșmăriței s-a aflat in conflict de interese fiind condamnata penala la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare si exclusa din magistratura. In plus, Agenția Națională de Integritate a solicitat si anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat de Zapodeanu cu judecatoarea insa, zilele trecute dupa 7 ani de procese Curtea de Apel a respins definitiv aceasta solicitare (vezi aici).

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.