Spectaculos: RAR trebuie să îi plătească daune colosale unui şofer ieşean! (EXCLUSIV)

21089
Sediul RAR - Registrul Auto Roman
Sediul RAR - Registrul Auto Roman

@ Spectaculos: RAR trebuie să îi plătească daune colosale unui şofer ieşean @ Totul a pornit de la… gheaţă! @ Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis în parte cererea formulată de Daniel Florin Mereu în contradictoriu cu Regia Autonomă Registrul Român

Spectaculos: RAR trebuie să îi plătească daune colosale unui şofer ieşean! Totul a pornit de la… gheaţă! Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis în parte cererea formulată de Daniel Florin Mereu în contradictoriu cu Regia Autonomă Registrul Român.

„Instanţa admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă invocată şi, în consecinţă, respinge acţiunea formulată de către reclamant în contradictoriu cu pârâta Reprezentanţa RAR Iaşi. Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de către reclamant în contradictoriu cu pârâta Regia Autonomă Registrul Român. Obligă pârâta să îi achite reclamantului suma de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale, şi suma de 5.719 lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat judecătorii ieşeni. Deocamdată, decizia nu a fost atacată de vreuna dintre părţi.

 

RAR trebuie să îi achite daune colosale unui şofer ieşean

 

Procesul intentat de Daniel Florin Mereu atât RAR, cât şi RAR Iaşi a început pe data de 12 februarie 2021. Prin cererea de chemare în judecată, şoferul ieşean a solicitat achitarea sumei de 200.000 de lei cu titlu de daune morale şi a sumei de 10.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Acesta a precizat că, pe 18 ianuarie 2021, la ora 11:00, a mers la sediul Reprezentanţei R.A.R. Iaşi, în vederea efectuării inspecţiei tehnice a autovehiculului proprietatea sa. În momentul în care a ajuns, i s-a dat un bon de ordine şi a fost direcţionat către unul dintre cele trei rânduri, unde a aşteptat ca maşina să fie supusă inspecţiei, un interval de aproximativ trei ore.

În jurul orei 14:00, persoana care se ocupa de verificarea maşinii i-a indicat să meargă la ghişeul din incinta unităţii să achite taxa aferentă serviciilor şi să aducă bonul şi factura aferente. A ieşit din service şi a intrat pe uşa principală pe scările de acces în clădirea Reprezentanţei R.A.R., pentru a efectua plata. După eliberarea înscrisurilor constatatoare ale plăţii, s-a îndreptat către uşa de acces principală, pentru a ieşi din unitate.

 

Ce a spus Daniel Florin Mereu

 

Şoferul ieşean a mai precizat că, în momentul când a păşit afară, cu intenţia de a se îndrepta spre service, care se afla în partea dreaptă a intrării, a alunecat pe pojghiţa de gheaţă care s-a format din cauza temperaturilor scăzute, atât pe rampa de acces, cât şi pe suprafaţa celor două trepte de acces în incinta unităţii.

„Căderea mea a fost facilitată şi de stadiul de degradare a gresiei cu care erau acoperite cele două trepte şi rampa de acces în unitate, gresie care nici nu prezenta un grad ridicat de aderenţă, în condiţiile în care, în acea zi, eu purtam încălţăminte specifică sezonului rece. De asemenea, în imediata apropiere a scărilor, nu exista niciun semn de atenţionare, în sensul că era formată gheaţă pe suprafaţa scărilor sau a rampei de acces”, a subliniat reclamantul.

Reclamantul a adăugat că, în momentul în care a căzut, a alunecat pe piciorul stâng, care a plonjat în faţă, întreaga greutate a corpului a căzut pe piciorul drept, iar glezna dreaptă s-a îndoit. Deoarece nu a reuşit să se mai ridice singur, a fost ajutat de celelalte peroane de la rând.

După venirea ambulanţei, a primit primul ajutor, prin imobilizarea piciorului pe o targă şi ulterior, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Spiridon”, unde i-au fost efectuate investigaţii medicale. În urma acestor investigaţii, s-a constatat că a suferit o fractură bimaleolară dreaptă tip B şi că trebuie să rămână în spital 9 zile. În data de 23.01.2021, a fost supus unei operaţii de osteosinteză pentru fixarea fragmentelor osului fracturat, iar, ulterior operaţiei, piciorul i-a fost imobilizat cu atelă gispsată gambo-podală.

 

Şoferul ieşean a trecut prin suferinţe greu de imaginat

 

După externarea de pe 26 ianuarie 2021, reclamantul a spus că s-a deplasat cu dificultate, nereuşind să meargă pe distanţe mari, fiind necesar a se ajuta de cârje axilare.

Acesta a mai arătat că, din data de 27.01.2021 şi până la 16.02.2021, a solicitat concediu medical, pentru că se afla în imposibilitate obiectivă de a presta activitate susţinută timp de 8 ore pe zi, fără să îndure durere şi sezaţie de amorţire la nivelul piciorului. Din data de 17.02.2021, a reînceput activitatea lucrativă, dar lucrează de la domiciliu în condiţii dificile, cu piciorul suspendat pe un scaun timp de 8 ore pe zi.

 

Ce au spus cei de la RAR

 

Prin întâmpinarea formulată, RAR a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a reprezentanţei ieşene, motivat de faptul că aceasta nu are personalitate juridică şi, prin urmare, capacitate de folosinţă şi de exerciţiu şi nici organe proprii de conducere.

„Nu poate fi atrasă răspunderea noastră delictuală, pentru o faptă pe care nu am comis-o. După efectuarea plăţii pentru prestaţia solicitată, reclamantul s-a grăbit să plece, ieşind din clădirea reprezentanţei R.A.R. alergând, în timp ce vorbea la telefon. Acest comportament a dus la dezechilibrarea reclamantului, care a căzut.

Acesta nu a folosit treptele, ci rampa amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi, ceea ce a facilitat alunecarea sa. În dimineaţa zilei de 18.01.2021, încă de la ora 6:30, a fost împrăştiată sare pe căile de acces, stocul curent fiind asigurat la cabina portarului. În aceeaşi dimineaţă a fost prezentă şi o maşină care a aruncat material antiderapant în toată curtea reprezentanţei, astfel că toate demersurile pentru asigurarea unei bune funcţionalităţi au fost făcute”, au spus cei de la RAR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.