Angajat al unui spital din Iaşi, condamnat pentru abuz în serviciu! Totul a izbucnit de la o licitaţie! (EXCLUSIV)

4241
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un angajat al unui spital din Iaşi a fost condamnat ieri pentru fals şi abuz în serviciu @ Întreg scandalul a izbucnit de la o licitaţie @ Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au decis condamnarea lui Raul Gabriel Zaharia la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare

 

Un angajat al unui spital din Iaşi a fost condamnat ieri pentru fals şi abuz în serviciu! Întreg scandalul a izbucnit de la o licitaţie!

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au decis ieri condamnarea lui Raul Gabriel Zaharia la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Angajat al unui spital din Iaşi, acuzat de fals şi abuz în serviciu

 

Procesul lui Raul Gabriel Zaharia a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea la instanţă a acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu bărbatul. Aşadar, individul a fost acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„Procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații Atanasiu Alin Adrian și Zaharia Raul Gabriel, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual. În prezența apărătorilor aleși, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate”, au susţinut cei de la DNA Iaşi.

Institutul de Psihiatrie Socola-
Institutul de Psihiatrie Socola

Alt dosar, cu alţi angajaţi de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iaşi

 

Mai apoi, procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Şaramet, la data faptei manager interimar și ordonator de credite al Institutului de Psihiatrie Socola Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Ionuţ Mihalache, la data faptei responsabil cu controlul financiar preventiv în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Radu Bogdan Ignat, la data faptelor auditor în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iași și președinte al unei comisii de recepție a lucrărilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual.

De asemenea, o persoană fizică, administrator al SC Cao Cons SRL Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, SC CAO CONS SRL Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

 

Ce au spus anchetatorii anticorupţie

 

Oamenii legii au susţinut că, în decembrie 2020, în contextul derulării unui contract încheiat între Institutul de Psihiatrie Socola Iași și SC Cao Cons SRL Suceava ce avea ca obiect „Reabilitare și modernizare rețea alimentare cu apă potabilă”, Șaramet Adrian Bogdan și Mihalache Ionuț, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară, ar fi aprobat achitarea sumei de 490.323 lei ce reprezenta contravaloarea totală a lucrărilor, în condițiile în care acestea nu erau finalizate, iar garanția de bună execuție nu fusese constituită de către executant.

„Într-o manieră asemănătoare ar fi procedat și membrii comisiei de recepție a lucrărilor (formată din Ignat Radu Bogdan, Atanasiu Alin Adrian și Zaharia Raul Gabriel) care ar fi atestat în mod nelegal executarea în totalitate a lucrărilor în condițiile în acestea nu erau finalizate”, au subliniat procurorii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.