Subprefectul USR de Iași s-a îmbogățit cu viteza luminii. Și-a umplut contul după o lună de mandat

4564
Stefan Tanasa-USR Iasi
Stefan Tanasa-USR Iasi

@ Am arătat intr-o ediție anterioara ca slujba de subprefect este primul loc de muncă al USR-istului Ștefan Tănasă, sustinut pe functie de deputatul Cosette Chichirău @ Dupa numai o luna de mandat  la prefectura, in contul lui Tănasă a aparut o sumă considerabila in  euro, bani pe care, cu numai 4 luni înainte nu-i deținea si nici nu a justificat ca i-a câștigat in mod legal

Ștefan Tănasă descoperit rețeta succesului dupa ce a intrat in politică, dupa ce s-a inscris in USR. Cu sprijinul deputatului Cosette Chichirău, șefa USR Iași, Ștefan Tănasă a obtinut la 31 de ani primul loc de muncă din viata lui, cea de subprefect al județului Iași. După numai o luna de mandat pe functia de subprefect al judetului Iasi, în contul lui Ștefan Tănasă a aparut suma de 17.500 euro, bani pe care înainte nu-i deținea. La data de 23.11.2020 cand a completat declarația de avere de consilier județean, Ștefan Tănasă nu deținea nici măcar un cont bancar, pentru ca nu avea economii. Din acelasi document aflăm că singurul său venit era cel pe care i-l asigura partidul, 16.6770 lei pe an , adica circa 285 euro pe luna. Indemnizația de consilier judetean 1.090 lei adica 222 euro pe lună. Prezentam mai jos in fotocopie, cele doua declaratii de avere.

 

De unde sunt banii?

Dupa fix 4 luni, pe data de 25 martie a.c completeaza declaratia de avere pentru functia de subprefect. In acest document, Stefan Tănasă precizeaza ca detine intr-un cont la Banca Transilvania suma de 17.500 euro. De unde sunt banii? Daca partidul l-a platit pana in ziua in care a devenit subprefect si daca mai adaugam indemnizatia de consilier judetean atunci, in 4 luni acesta a realizat venituri legale de numai 2.028 euro. De unde vine diferenta de 15.472 euro? Este vorba despre o suma de bani pe care cei mai multi salariati din Romania nu o castiga intr-un an. Am incercat sa aflam acest lucru de la Ștefan Tănasă dar aceste ne-a evitat, a refuzat sa raspunda apelurilor telefonice ale jurnalistilor Dezvaluirea.ro. Se pune intrebarea fireasca, noul subprefect USR al judetului Iasi a incasat bani la negru? Agentia Naționala de Integritate mai exista?

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.