Sute de directori de liceu picați la un test cu întrebări de școală ajutătoare

4203
directori ISJ Iasi
directori ISJ Iasi

@ Rezultate catastrofale la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director din unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Iasi @ O treime dintre candidatii inscrisi au picat examenul desi intrebarile au fost extrem de simple @ Din cei 382 de candidati inscrisi in judetul Iasi un numar de 130 au picat proba scrisa @ Asta in conditiile in care candatii au avut de bifat raspunsuri ca la examenul auto, la niste teste grila

‘’Prin ce se aseamănă învățătorul și profesorul?’’, cu patru variante de răspuns, ‘’Prin ce se aseamănă catalogul și carnetul de note?’’ cu patru variante de raspuns. Sau, la capitolul analogii, buretele se asemănă cu o radiera, un creion, o riglă sau o radiera?. Acestea au fost unele dintre testele grila pe care au fost nevoiti sa le rezolve la sfarsitul saptamanii trecute profesorii care au vrut sa devina directori sau directori adjuncti in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar, concursul fiind organizat de Ministerul Educatiei (vezi aici). In cadrul aceleiasi probe scrise au urmat niste teste grila dupa ce candidatii au lecturat niste tabele, urmand intrebari de pedagogie si legislatia din Educatie. Cu toate acestea, peste o treime dintre candidatii inscrisi in judetul Iasi au picat acest examen. Astfel, din cei 382 de candidati inscrisi in judetul Iasi un numar de 130 au picat proba scrisa. La nivel național au fost sute de candidați care au picat acest test.

N-au vrut sa se faca de ras

Revoltator este ca cei care doresc sa conduca unitatile de invatamant din judetul Iasi au optat pentru anonimizarea numelui de pe listele de examen si cele privind rezultatele finale. De mentionat ca, pentru a trece la proba orala candidatii trebuiau sa obtina minim nota 7.00 la proba scrisa. Printre cei care nu si-au anomizat numele gasim directori de licee si scoli cunoscute care au picat rusinos acest examen. Astfel, Lili Ciobanu-directorul Liceului Tehnologic Petru Rareș din Târgu Frumos a obtinut nota 6.20, Andreea Iuliana Balint – director Liceul Teoretic ”Lascăr Rosetti” Răducăneni – 6.20, Petronela Daniela Ciobanu– director gradinita cu program prelungit Târgu Frumos – 5.40, Violeta Climinte – director la scoala din Tătăruși – 5.80, Simona Elena Amitroaiei – director la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi -5.00 (vezi aici rezultatele pentru judetul Iasi).

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.