Tragedie, pe o şosea din Iaşi! Mergeau pe marginea drumului, când au fost izbiţi de o maşină! (EXCLUSIV)

4841
Un autoturism răsturnat pe un câmp, un vehicul de decarcerare, pe şosea, câţiva martori şi un pompier ce e pregăteşte să taie vehiculul răsturnat
Un autoturism răsturnat pe un câmp, un vehicul de decarcerare, pe şosea, câţiva martori şi un pompier ce e pregăteşte să taie vehiculul răsturnat

@ Tragedie, pe o şosea din Iaşi: doi soţi mergeau pe marginea drumului, când au fost izbiţi de o maşină @ În urma impactului, femeia a fost rănită, iar soţul ei a decedat @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani au dispus condamnarea şoferului, Gică Bolotă, la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă

Tragedie, pe o şosea din Iaşi! Doi soţi mergeau pe marginea drumului, când au fost izbiţi de o maşină! În urma impactului, femeia a fost rănită, iar soţul ei a murit!

Zilele trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani au dispus condamnarea şoferului, Gică Bolotă, la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De asemenea, asiguratorul maşinii a fost obligat la plata unor despăgubiri totale de peste 200.000 de euro către rudele victimei.

Tragedie, pe o şosea din Iaşi!

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Gică Bolotă a început pe data de 5 mai 2022. Procurorii păşcăneni l-au trimis în judecată pe şofer sub acuzaţia de ucidere din culpă.

„Pe 26.12.2019, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul marca Chevrolet Aveo pe DJ 282E, în interiorul localității Lungani, la km 3+320, din cauza neatenției la direcția de mers și rulând cu o viteză peste limita legală, a pătruns pe sensul opus de deplasare, după care a intrat în coliziune cu partea laterală a unui podeț din beton din fața unei locuințe, ceea ce a determinat răsturnarea autoturismului, care, înainte de revenirea pe roți și în timpul acelei mișcări de rotație, i-a lovit pe numiții, care se deplasau în calitate de pietoni către localitatea Mădârjești, provocând decesul bărbatului”, au afirmat anchetatorii.

Ce au mai spus oamenii legii

După producerea impactului, ieşeanul a fost testat la fața locului de către polițişti cu aparatul etilotest Drager și, apoi, i-au fost recoltate și două probe de sânge la interval de o oră, la UPU a Spitalului Tg. Frumos, constatându-se că nu consumase alcool.

În cursul urmăririi penale, şoferul a declarat că recunoaște și regretă fapta ce i-a fost reținută în sarcină, însă, în declarațiile date în calitate de suspect și inculpat, acesta a arătat că, în momentele premergătoare accidentului, în timp ce discuta cu soția sa, ar fi auzit o pocnitură la roata față-stânga, a simțit un șoc, ca un fel de blocaj, după care nu a mai avut control asupra autoturismului, ce nu a mai reacționat la frână și direcție și de aceea ar fi pătruns pe contrasens.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.