Un medic a scăpat basma curată după o ţeapă de proporţii! Consultații fictive acordate unor pacienți morți! (EXCLUSIV)

988
Dr. Lavinia Dimitriu
Dr. Lavinia Dimitriu

@ Un medic a scăpat basma curată după o ţeapă de proporţii ce a constat în consultații fictive acordate unor pacienți morți @ Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis încetarea procesului penal în ceea ce îi priveşte pe medicul Lavinia Dimitriu şi pe Constantin Păulin @ Iniţial, cei doi fuseseră condamnaţi

Un medic a scăpat basma curată după o ţeapă de proporţii ce a constat în consultații fictive acordate unor pacienți morți. Aşadar, ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis încetarea procesului penal în ceea ce îi priveşte pe medicul Lavinia Dimitriu şi pe Constantin Păulin.

Magistraţii au considerat că a intervenit prescripţia răspunderii penale în acest caz. Iniţial, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au condamnat-o pe Lavinia Dimitriu la 1 an şi 6 luni de închisoare, plus o amendă de 70.000 de lei, pentru fals în înscrisuri, sub semnătură privată, în formă continuată.

În acelaşi dosar, Constantin Păulin primise o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, plus o amendă de 80.000 de lei, sub aceeaşi acuzaţie. Judecătorii au încetat procesul penal pentru înşelăciune, după ce părţile au ajuns la o înţelegere.

 

Un medic a scăpat basma curată după o ţeapă de proporţii!

 

Procesul celor doi, Lavinia Dimitriu şi Constantin Păulin, a început pe 17 decembrie 2019. Cunoscutul medic și un inginer au fost acuzați că ar fi încercat să îi ducă de nas pe reprezentanții Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ). Procurorii au dispus trimiterea în judecată a medicului Lavinia Dimitriu (60 de ani) și a dr. ing. Constantin Păulin (59 de ani), pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Pe 24 septembrie 2015, reprezentanții OPSNAJ au formulat o plângere la IGPR, în urma unui control efectuat la SC Medex SRL Iași. Totodată, o plângere similară a fost depusă de OPSNAJ , după un alt control făcut la SC Transmed Expert SRL Iași.

„În perioada 7 februarie 2012 – 17 aprilie 2014, Lavinia Dimitriu, administrator al SC Medex SRL, a indus în eroare de 27 de ori OPSNAJ, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, în sensul înaintării spre decontare a 27 de facturi fiscale, având drept acte justificative 230 de desfășurătoare lunare ce conțineau mențiuni false cu privire la servicii medicale reprezentate de consultații acordate pacienților care, în realitate, nu au fost prestate, pacienții fiind decedați, la data consultului fictiv. Prin această faptă, SC Medex SRL a obținut un folos necuvenit în valoare de 27.375 de lei, cauzând OPSNAJ un prejudiciu în același cuantum”, au precizat anchetatorii.

 

Lavinia Dimitriu şi Constantin Păulin, acuzaţi că au vrut să ţepuiască autorităţile

 

Anchetatorii au mai spus că, pentru a facilita inducerea în eroare a reprezentanților OPSNAJ, în perioada 3 ianuarie 2012 – 31 martie 2014, doctorul ieșean ar fi falsificat 230 de desfășurătoare lunare, cu privire la servicii medicale care, în realitate, nu au fost prestate.

„Inculpata a inserat 1.189 de mențiuni false. În perioada 11 februarie – 6 martie 2015, pentru a ascunde urmele infracțiunii de înșelăciune, inculpata a falsificat 80 de registre de consultații, prin inserarea a 904 mențiuni false, registrele fiind falsificate pentru a corespunde cu desfășurătoarele lunare transmise deja spre decontare”, au adăugat procurorii.

Anchetatorii au mai afirmat că, în perioada 8 februarie 2012 – 11 aprilie 2014, inginerul Constantin Păulin, administrator de fapt al firmei Transmed Expert SRL Iași, ar fi indus în eroare OPSNAJ de 27 de ori. „Acesta a emis 27 de facturi fiscale având drept acte justificative 407 de desfășurătoare lunare ce conțineau mențiuni false cu privire la servicii medicale reprezentate de consultații acordate pacienților care, în realitate, nu au fost prestate, pacienții fiind decedați, la data consultului fictiv. Prin această faptă, SC Transmed Expert SRL Iași a obținut un folos necuvenit de 36.287 de lei”, au subliniat anchetatorii.

 

Doctoriţa a spus că nu ştia că pacienţii erau morţi

 

Oamenii legii au mai spus că, în perioada 9 ianuarie 2012–28 martie 2014, inginerul ar fi falsificat 407 desfășurătoare lunare, prin inserarea a 1.189 de mențiuni false. „În perioada 11 – 23 februarie 2015, pentru a ascunde aceste lucruri, inculpatul a falsificat 94 de registre de consultații, prin inserarea a 1.444 de mențiuni false”, au subliniat anchetatorii.

Aceștia au mai arătat că asociat unic și administrator al SC Medex SRL este medicul Lavinia Dimitriu, în vreme ce administratori ai SC Transmed Expert SRL sunt Lavinia Dimitriu și Cezar Păulin, fiul lui Constantin Păulin. Însă, spun anchetatorii, cel care administra, în realitate, cea de-a doua firmă este Constantin Păulin. Pentru a ajunge la aceste concluzii, anchetatorii au apelat la Direcția pentru Evidența Persoanelor, aflând, astfel, că, de fapt, beneficiarii așa-ziselor servicii medicale erau… morți!

La audieri, doctoriţa ieşeană a spus că nu știa că persoanele menționate în deconturi sunt decedate, deoarece nu exista nicio posibilitate de a verifica dacă acele persoane mai sunt în viață sau nu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.