Scandalul autobuzelor electrice din Iasi. Chirica a primit ieri un ajutor nesperat

2932
Mihai Chirica in autobuz

@ Este vorba despre achizitionarea a 25 de autobuze electrice sau hibride pentru care cererea de finantare depusa de Primaria Iasi la Agentia Fondului de Mediu fusese respinsa deoarece documentele nu erau semnate ‘’conform cu originalul’’ @ Justitia a dispus ca cererea de finantare depusa de municipalitate sa fie reevaluata deoarece documentele erau bune

Autobuzele electrice ar putea reveni pe agenda de achizitii a municipalitatii dupa ce ieri, Curtea de Apel a decis ca cererea de finantare depusa de municipalitate sa fie reevaluata. Vorbim despre cererea de finantare in valoare de 12 milioane euro depusa de primarul Mihai Chirica in noiembrie 2018 la Agentia Fondului de Mediu. Valoarea finantarii solicitate de municipalitate a fost de 12 milioane euro pentru un numar de 25 de autobuze. Insa, cererea de finantare depusa de primarie a fost respinsa deoarece documentele nu erau semnate ‘’conform cu originalul’’. Imediat dupa respingerea cererii de finantare, municipalitatea ieseana a depus contestatie. Prin decizia nr.349/DCD/17.12.2018 Agentia Fondului de Mediu a respins contestatia a fost respinsa.

Ce au decis ieri judecatorii ieseni

Dupa aceea Primaria Iasi  si Consiliul Local

au dat in judecata Ministerul Mediului si Agentia Fondului de Mediu solicitand anularea deciziei de respingere a contestatiei dar si obligare celor doua institutii sa finanteze achizitia autobuzelor. Prin decizia luata ieri, judecatorii nu au aprobat in mod direct cererea de acordare au finantarii dar au stabilit ca documentatia depusa de primarie este conforma, au anulat decizia de anulare a contestatiei dispunand totodata sa reevalueze caracterul eligibil al cererii de finantare. ‘’ Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul UAT-Municipiul Iasi, prin primar, in contradictoriu cu pârâtii Administratia Fondului pentru Mediu si Comitetul Director al Administratiei Fondului pentru Mediu. Anuleaza Deciziile Comitetului Director al Administratiei Fondului Mediu din data de 07.12.2018 si cea emisa sub nr.349/DCD/17.12.2018. Constata conformitatea administrativa a documentatiei aferente dosarului de finantare depus de reclamantul UAT Municipiul Iasi privind proiectul „innoirea parcului prin achizitionarea de mijloace de transport public noi cu combustibil alternativi si/sau electrice in municipiul Iasi ” si, pe cale de consecinta, obliga Administratia Fondului pentru Mediu la verificarea pe fond a caracterului eligibil al proiectului depus de reclamant, cu respectarea celorlalte etape reglementate de art.7 din Ordinul nr.741/2018 al Ministrului Mediului’’, se arata in sentinta Curtii de Apel (vezi aici detalii).

Prin urmare odata ce s-a stabilit ca documentatia era buna Primaria Iasi are sanse sa obtina finantare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.